Social media

Publiceren op social media: zo houd je jouw kanalen effectief bij [infographic]

0

Als ondernemer of marketeer wil je het beste voor je bedrijf of merk. Je doet er alles aan om klanten aan te trekken en met hen in contact te raken (en blijven). Daarbij spelen internet en social media een belangrijke rol. Tegenwoordig moet je wel online actief zijn wil je gevonden worden. Maar het bijhouden van alle accounts is voor veel ondernemers en marketeers intensief.

Tips en tricks

Je wilt uiteraard dat je inspanningen effectief zijn. Even snel iets posten levert niet veel (lees: weinig of niets) op. Je wilt je doelen behalen en zorgen voor een goede klantenbinding met jouw merk of onderneming. De onderstaande infographic van Start A Blog 123 helpt je op weg met tips en tricks voor het publiceren van content op social media.

Wat is het beste moment om te publiceren?

De visual geeft je tips en tricks wanneer en hoe vaak je het beste actief kunt zijn op Facebook, Twitter, Google Plus, Pinterest en LinkedIn. Op welke momenten scoor je het beste? En welke tijden en dagen kun je het beste mijden? En hoe zorg je ervoor dat jouw (visuele) content het beste uit de verf komt op ieder platform?

Handvaten voor je online activiteiten

De antwoorden op deze vragen en meer vind je in de infographic. Uiteraard gaat het hier om leidraden en dien je je eigen doelgroep voor ogen houden. Maar toch geeft de visual je handvaten om te kijken of je op de goede weg bent met je socialmedia-accounts en wellicht zie je juist kansen voor je online activiteiten. Scrol daarom gauw naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

zo houd je je social media kanalen effectief bij infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.