Social media

Social media als landen: de statistieken op een rij [infographic]

0

In 2004 werd Facebook opgericht. Een jaar later volgde YouTube. Twee jaar later zag Twitter het levenslicht. Instagram is in vergelijking met deze platformen de ‘Benjamin’. Social media zijn al geruime tijd enorm populair onder internetgebruikers en ondernemers. Dagelijks groeit het aantal gebruikers en het aantal platformen dat erbij komt. 

De onderstaande (kleine) infographic is ontwikkeld door YourEscapeFrom9to5.com, dat eerder dit jaar de balans opmaakte omtrent het gebruik van social media. De visual toont het aantal maandelijkse gebruikers van acht populaire socialmedia-kanalen: Facebook, YouTube, Google Plus, Instagram, Twitter, Vine, LinkedIn en Pinterest.

Niet alleen worden deze cijfers getoond, maar ook een grappige vergelijking gemaakt met de wereldwijde populatie. Wist je bijvoorbeeld dat Facebook één van de grootste landen ter wereld zou zijn? YouTube staat met 1 miljard gebruikers op de derde plaats van landen, na China en India én voor de Verenigde Staten.

Scrol naar beneden om alle cijfers omtrent het gebruik van social media te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Als Facebook een land zou zijn… Social media-statistieken op een rij [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.