Social media

4 socialmediabureau’s delen hun beste Snapchat-campagnes

0

Om jongeren te betrekken bij je product of dienst kan een campagne op Snapchat uitkomst bieden. In dit artikel delen 4 socialmediabureau’s hun beste Snapchat-cases. Laat je inspireren!

1. Zwart-witte Duo Penotti-strepen met Influencers at Work & MEC Wavemaker

9E817E53-5651-4FB0-A1F0-5240BE018940

Wat is een case waar jullie trots op zijn?

Influencers At Work is momenteel bezig met een case voor Duo Penotti Cookies & Milk in samenwerking met MEC Wavemaker. Dit betreft een Snapchat-campagne waarbij de doelgroep 12-16 jaar bereikt moet worden. Dankzij ons portfolio en de expertise die MEC Wavemaker in de persoon van Jilly Posthuma en Georgia Jones hebben geleverd hebben we een super leuke campagne gerealiseerd.

Wat hebben jullie precies gedaan voor Duo Penotti?

We hebben een Snapchat-campagne opgezet met Wavemaker voor Duo Penotti. Duo Penotti heeft een nieuwe smaak gelanceerd, namelijk Cookies&Milk. Voor deze campagne zijn een drietal influencers gekozen die zowel de nieuwe smaak promoten als ook het Snapchat-account van Duo Penotti aanjagen. De 3 influencers is gevraagd om unieke content te maken in de vorm van leuke foto’s en video’s die verwijzen naar de smaak en het kanaal met winactie. Dit hebben ze gedaan door de strepen van Duo Penotti (zwart-wit) te verwerken in de snaps. Als de volgers van de influencers het kanaal van Duo Penotti toevoegen, zien ze daar hoe ze zelf mee kunnen doen aan de winactie, namelijk door hun snaps in te sturen naar het kanaal. Het kanaal is dus interactief!

Waarom zijn jullie er trots op?

Ten eerste omdat MEC Wavemaker zeer goed voor ogen had hoe ze de campagne vorm wilden geven en hoe deze interactief te maken. Anderzijds zijn we trots hoe onze influencers content hebben gecreëerd voor de klant zodat deze midden in de doelgroep zit. Ook is het super dat Duo Penotti een van de eerste is in Nederland die het aandurft om een campagne op Snapchat in te zetten.

Zijn er meetbare resultaten?

De campagne loopt nog momenteel dus hier kan ik nog niet heel veel over zeggen. Wel kunnen we zien dat de verwachtte views ruimschoots behaald zijn en dat er veel engagement is geweest.

2. #hardgaan in de achtbaan met YoungWorks & Walibi Nederland

Accepteer cookies

Wat is een case waar jullie trots op zijn?

In samenwerking met Walibi Holland hebben wij, Youngworks de campagne Walisnaps opgezet: de Snapchat-campagne voor Walibi Holland ter introductie van Lost Gravity, de nieuwe attractie die in maart 2016 opende.

Wat hebben jullie precies gedaan voor Walibi Nederland?

Lost Gravity is een achtbaan met een trippy postapocalyptische thema dat letterlijk om de ride heen gebouwd is. We hadden de uitdaging om de nieuwe attractie tijdens de 5 maanden dat het park dicht was op een ultieme manier te laden bij de doelgroep. Dat deden we door exclusief via het Snapchat-kanaal Walisnaps previews van Lost Gravity te lekken en diverse activaties te doen.

Snapchat heeft door zijn laagdrempelige, snappy karakter een hoge entertainmentwaarde en de tijdelijke zichtbaarheid van content (maximaal 24 uur) geeft een gevoel van exclusiviteit, onthulling en mysterie. Naast de sneak previews en activaties, hebben we ook een soundtrack voor Lost Gravity gemaakt. Net als alle andere nieuwtjes over de ride, werd ook de videoclip van Mr. Polska als eerst gereleased op Walisnaps.

Waarom zijn jullie er trots op?

We hebben een grote groep jongeren geënthousiasmeerd voor, en betrokken bij alles wat er rond Lost Gravity gebeurde.

Zijn er meetbare resultaten?

Walisnaps was met 16.000 actieve fans binnen een half jaar het meest actieve sociale kanaal van Walibi. Daarnaast zijn op de Snapchat-activaties 5.400 inzendingen binnengekomen en was er een spin-off van meer dan 500.000 reacties, shares en videoviews van Walisnaps-gerelateerde content op andere (social) kanalen.

3. Losgaan op Lowlands met GoSpooky & Lowlands

Lowlands Snapchat Aftermovie from GoSpooky on Vimeo.

Wat is een case waar jullie trots op zijn?

Als GoSpooky hebben wij in augustus voor Lowlands festival Snapchat gelanceerd. Dit was een primeur voor Lowlands, het was de eerste keer dat het festival gebruikmaakte van Snapchat.

Wat hebben jullie precies gedaan voor Lowlands?

Ruim een maand voor het festival kregen volgers op Snapchat exclusieve video’s te zien over het programma en activiteiten op het festival. Tijdens Lowlands creëerde we een usergenerated story. Op het festival konden bezoekers hun Snaps insturen, de beste Snaps werden door ons geselecteerd en kwamen in de story. Deze korte foto’s en video’s werden ondersteund door beelden van onze Snapchat-reporters. We kregen ook hulp van artiesten en performers die hun Snaps instuurden naar het Lowlands-account, bijvoorbeeld van Yuri van Gelder.

Waarom zijn jullie er trots op?

Het was bijzonder dat mensen onderdeel konden worden van het Lowlands-verhaal. Met onze unieke software was het mogelijk om binnenkomende Snaps te cureren en te bewerken. Hierdoor konden wij ook filters en animatie’s over de Snaps plaatsen. Daarnaast hadden we ook scherp inzicht in de statistieken op Snapchat, hierdoor konden we op locatie het verhaal optimaliseren.

Zijn er meetbare resultaten?

Tijdens het festival hebben ruim 5000 mensen hun filmpjes en foto’s ingestuurd.

4. Talenten op het podium met Social Inc, de Uitmarkt & ABN AMRO

Snapchat_collage_socialinc

Wat is een case waar jullie trots op zijn?

Wij, Social Inc hebben in samenwerking met ABN AMRO en Brandbase een social campagne opgezet voor de Uitmarkt in Amsterdam. We zijn daarvoor de samenwerking aangegaan met influencer Annegien Schilling van het account @fetching_tigerss.

Wat hebben jullie precies gedaan voor de Uitmarkt?

In samenwerking met activatiebureau Brandbase heeft Social Inc. een ‘social by nature’-activatie ontwikkeld genaamd ‘Talent Stage’. Een unieke kans voor iedereen met een kunstzinnig talent om, met het uploaden van een 15 seconden video, tijdens de Uitmarkt een plekje te veroveren op het ABN AMRO podium op het Museumplein. Via verschillende offline en online kanalen hebben we met succes deelnemers weten te enthousiasmeren én activeren om een 15 seconden video van hun talent te uploaden.

Naast het live report door de ogen van Annegien, via het @abnamronl account op Instagram, hebben onze social reporters er gedurende de Uitmarkt op los geSnapt! Ze gaven volgers van zaterdagochtend tot zondagavond een kijkje achter de schermen met unieke content. De reporters interviewden artiesten, legden optredens van Uitmarkt-bezoekers op de Talent Stage vast en gaven prijzen weg. Het resultaat: ruim 60 procent van de volgers van het Snapchat-account van ABN AMRO heeft de stories helemaal uitgekeken.

Waarom zijn jullie er trots op?

Door een aansprekende jonge social influencer te betrekken bij de activatie, passend bij het sponsorprogramma van ABN AMRO, en daarnaast de social platformen Instagram en Snapchat op de juiste manier in te zetten, is het gelukt om zowel bereik als engagement te realiseren binnen deze doelgroep. De wisselwerking tussen de platformen, het gebruik van de features, de juiste tone of voice en tone of visual richting verschillende doelgroepen…alles kwam samen. Een sterk staaltje transmediale storytelling waarmee we de ogenschijnlijke afstand tussen merk en jongere doelgroep weer een stukje hebben weten te verkleinen.

Een van de belangrijkste succesfactoren van de activatie is de samenwerking met Instagram bekendheid Annegien Schilling die meer dan 700K volgers heeft op Instagram.

Zijn er meetbare resultaten?

Qua resultaat zien we dat de keuze om een passende social influencer te betrekken bij de activatie heeft gezorgd voor:

  • Een verhoogde organische love-rate op Instagram (tussen de 2,5 en 5 procent tijdens de account take-over).
  • En stijging van ruim 8% in het aantal volgers van het corporate account van ABN AMRO tijdens de activatieperiode.
  • Zeer positief sentiment op content van Annegien waarin een koppeling wordt gemaakt met het merk ABN AMRO
  • Een toename in fysieke traffic naar de activiteiten van ABN AMRO tijdens de Uitmarkt.
  • Veel media-aandacht voor de samenwerking tussen Annegien Schilling en ABN AMRO

Wat wil jij met Snapchat?

Beginnen je handen te kriebelen na het zien van deze inspirerende voorbeelden? Wil je zelf aan de slag gaan met Snapchat en een mooie campagne opzetten? Bedenk dan goed hoe je de campagne wil vormgeven en welke middelen je gaat inzetten. In een paar van de bovenstaande voorbeelden zie je bijvoorbeeld dat één of meerdere influencers zijn ingeschakeld die het Snapchat-account van het merk een boost moeten geven.

Ook moet je goed nadenken over de specifieke kenmerken van Snapchat. Je zult in ieder geval de interactiviteit moeten opzoeken en veelvuldig gebruikmaken van usergenerated content. Zorg dat de campagne bij je merk past en zorg dat je snel kunt reageren. Nog veel meer tips kun je hier vinden.

Succes en happy snapping!

Foto inleiding via Flickr.com/ AdamPrzezdziek