Customer experience

De enorme invloed van kleur op conversie [infographic]

0

Kleuren zijn essentieel voor een bedrijf. Het komt in alles terug: je logo, huisstijl, producten, uitingen en content. Een combinatie van kleuren zegt veel over je onderneming en heeft een grote impact op consumenten. Een kleur roept bepaalde associaties op bij je doelgroep. Een goede kleurenkeuze is dus van essentieel belang voor de conversie. Dat laat deze infographic duidelijk zien.

Kleur is een bepalende factor

De onderstaande visual (afkomstig van Kiss Metrics) legt uit hoe je kleuren kunt inzetten om je marketing en communicatie te verbeteren. Want kleur is bij bijna 93 procent van de consumenten een bepalende factor om een product wel of niet te kopen. Een andere studie toont aan dat consumenten bij het zien van een product in negentig seconden een mening vormen over dat item. Negentig procent daarvan is gebaseerd op de kleur.

Kleur is bij bijna 93 procent van de consumenten een bepalende factor om een product wel of niet te kopen.

Kleurkeuze bij mannen en vrouwen

Bestaat jouw doelgroep met name uit vrouwen? Of richt je je met producten op mannen? Heb je daarbij strategisch je kleuren uitgekozen? Wanneer je je wil richten op de vrouwelijke consument, dan zijn blauw, paars en groen een goede keuze. Bij mannen zijn dat blauw, groen en zwart. Gebruik geen oranje en bruin, want daarmee scoor je bij beiden groepen niet goed.

Wil je meer weten over het belang van kleur in je marketing en communicatie? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

het-belang-van-kleur-in-je-marketing-en-communicatie-infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.