Social media

Het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2017

0

Als ondernemer of marketeer ben je dagelijks in de weer om online zo effectief en strategisch mogelijk te werk te gaan. Je ontwikkelt acties, je schrijft content en reageert op berichten die je volgers plaatsen. Naast het plannen, is het optimaliseren van berichten voor velen een doorn in het oog.

Want hoe groot moet een Instagram-afbeelding minimaal zijn? En in welke afmeting wordt de banner die je gemaakt hebt voor je Facebookpagina precies getoond? Vragen waarbij Google je helpt met de antwoorden, als je er gauw uitkomt. Want socialmedia-platformen zijn zo aardig om continu de afmetingen te wijzigen. En dan is het zoeken naar juiste en actuele afmetingen soms een dagtaak.

Actueel naslagwerk

Ik help je op weg met het delen van het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen. Het zoekwerk is voor je gedaan door Make a websitehub, de makers van de onderstaande infographic. Onlangs lanceerden zij de 2017-editie van de ‘Social Media Images Sizes Cheat Sheet’.

Afmetingen van 9 platformen

Dus geen frustraties of eindeloze zoektochten meer naar afbeeldingsformaten voor platformen als Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Instagram, Pinterest, Tumblr en Google Plus. Met deze infographic heb je alle belangrijke afmetingen bij de hand. Dit jaar voegen de makers van de visual een nieuw platform toe aan het rijtje: Ello. Ook delen ze bij ieder platform tips en tricks waarmee jij jouw (visuele) content optimaal kunt publiceren.

Wil jij het nieuwe jaar goed van start? Wil jij op de hoogte zijn van alle afmetingen van de populairste socialmedia-platformen van dit moment? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Of klik op de afbeelding voor een groter exemplaar en sla de visual op. Dan heb je het actueelste overzicht altijd bij de hand.

social media infographic formaten

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

[Update Redactie, 11 augustus 2017: de nieuwste versie van deze infographic aan dit artikel toegevoegd]

Afbeelding intro met dank aan 123RF.