Social media

Zo maak je de perfecte blogpost op LinkedIn voor social selling

0

LinkedIn is erg populair als het gaat om het maken van connecties, het vinden van informatie en het delen van content. Dit alles is uiteraard een belangrijk onderdeel van social selling, maar een social seller kan alleen succesvol zijn als hij of zij een goede online brand heeft. Een goed online brand betekent dat de social seller zich positioneert als een industrie-expert of ‘thought leader’. LinkedIn long-form posts spelen bij het opbouwen en vergroten van je online brand een belangrijke rol. Wat is een long-form post, waarom zijn deze blogs belangrijk voor je online brand en waarover zou je moeten schrijven als social seller?

Wat is een LinkedIn long-form post?

Een LinkedIn long-form post is een blog die je schrijft en publiceert op LinkedIn. Dit betekent dat je automatisch een mooie lay-out hebt en dat LinkedIn je precies vertelt wat je moet doen om je blog compleet te maken.

Het grote voordeel is dat alle mensen in je netwerk voor wie je content relevant zal zijn, een notificatie krijgen als jij je blog publiceert. Dit zorgt ervoor dat mensen je blog makkelijk kunnen vinden en dat je dus meer mensen bereikt! Je blog blijft ook bovenaan je LinkedIn-profiel staan. Hierdoor zien mensen die je profiel bekijken ook gelijk je blog. Zo leren ze meer over jou en je kennis of ervaring die je deelt.

Uiteraard kun je je blog ook delen via andere socialmediakanalen zoals Twitter of Facebook. Je zult zien dat wanneer je een long-form blog schrijft, je meer bezoekers op je profiel zal krijgen.

blog-linkedin-long-form-blog-3-1

Het belang van LinkedIn long-form posts voor je online brand

Je LinkedIn-profiel is gericht op je klant en prospect, je deelt de juiste content en je connect met de juiste mensen. Waarom zou je dan een long-form post schrijven op je LinkedIn-profiel? Klanten zijn actief online en zijn continu opzoek naar informatie. Ondanks dat dit proces zich online afspeelt, hebben klanten nog steeds de behoefte aan persoonlijk contact. Dit betekent dat zij advies aannemen van mensen die zij vertrouwen en waar zij een relatie mee hebben. Een relatie online betekent vaak dat mensen geconnect zijn op LinkedIn of elkaar volgen op Twitter.

Vertrouwen

LinkedIn long-form posts helpen jou bij het opbouwen van vertrouwen. Als klanten lezen over jouw kennis en jij laat zien hoe je waarde kunt toevoegen, zijn zij eerder bereid om advies van jou aan te nemen. Je LinkedIn long-form posts kunnen je hiermee een voorsprong geven op je concurrent.

Dit klinkt waarschijnlijk heel logisch, maar waar schrijf je over? Hoe zorg je ervoor dat je post waarde toevoegt voor je klant en dat je makkelijker een relatie en vertrouwen opbouwt?

Beantwoord vragen in je post

Als het gaat om waarde toevoegen voor je klant, dan moet je content interessant zijn. Een van de makkelijkste manieren om interessant te zijn voor je klant is door te schrijven over vragen die je vaak krijgt. Dit kunnen technische vragen zijn over het product dat je verkoopt, maar bijvoorbeeld ook vragen over cloud, het starten van een bedrijf of marketing. Als je bijhoudt wat voor vragen je vaak krijgt, kun je dit lijstje gebruiken wanneer je een nieuwe blog post wilt schrijven.

Industrie-trends

Mensen lezen graag content waar ze iets van kunnen leren. Artikelen over nieuwe trends in een bepaalde industrie of markt zijn niet alleen leerzaam, maar helpen je ook om jezelf te positioneren als industrie-expert. Als jij trends deelt via een LinkedIn long-form post zien prospects en klanten jou als iemand die verstand heeft van de ontwikkelingen binnen de markt. Hierdoor zullen mensen je sneller vertrouwen en zullen ze je productgerelateerde content ook sneller lezen.

Evenementen

Evenementen zijn de perfecte input voor LinkedIn long-form blog posts. Je kunt posts schrijven waarin je uitlegt waarom het evenement interessant is om bij te wonen en waar mensen zich kunnen inschrijven. Maar je kunt ook een blogpost schrijven na het evenement waarin je de hoogtepunten samenvat. In beide gevallen help je je netwerk met informatie en dit helpt weer bij het opbouwen van je online brand.

Het belangrijkste bij het schrijven van een LinkedIn long-form post is dat mensen iets van je kunnen leren. Probeer altijd waarde toe te voegen. LinkedIn is een platform met ontzettend veel content, dit betekent dat jouw content interessant genoeg moet zijn om zowel aandacht te trekken als om tijd aan te spenderen. Probeer altijd je netwerk in gedachten te houden als je schrijft en stel jezelf vragen als; is dit interessant? Waarom zouden mensen dit moeten lezen? Wat is de waarde en wat kunnen mensen hier van leren?

Wil je zelf aan de slag?

Als je een blog wil schrijven ga je naar je LinkedIn-timeline en klik je op ‘artikel schrijven’.

blog-linkedin-long-form-post

LinkedIn brengt je automatisch naar de pagina waar je gelijk kunt beginnen met het schrijven van je artikel. In de balk aan de bovenkant van je pagina kun je afbeeldingen of links toevoegen aan je blog. LinkedIn slaat je draft automatisch op totdat je op ‘publish‘ klikt. Je kunt dus dagen of weken aan je blog werken voordat je deze publiceert.

Het is goed om een foto toe te voegen aan je blog. Deze foto kun je boven je blog uploaden en zal zichtbaar zijn als je de link van je blog deelt, maar ook als mensen je blog bekijken. Als je blog klaar is en je klikt op ‘publish’, zal LinkedIn je vragen om tekst en hashtags toe te voegen. Hierdoor is het makkelijker voor mensen om je blog te vinden als ze voor specifieke hashtags zoeken.