Loopbaan

Met deze 5 must-reads geef je jouw carrière een boost

0

Ga jij dit jaar ‘schitteren’ binnen je organisatie? Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers/collega’s? Of ben je misschien zelf op zoek naar een nieuwe baan? Een ding is zeker, je wil scoren op carrièrevlak. Maar hoe pak je dat aan? Britt van Capelleveen weet alles op het gebied van carrière en recruitment. De perfecte expert om ons boeken-aanraders te geven.

Wie is Britt?britt

Britt van Capelleveen werkt als principal sourcing specialist bij Yacht. Ze houdt zich bezig recruitment-innovatie, sourcing, (interne) trainingen en het opbouwen van een recruitment expertisecentrum.

Hoeveel boeken staan er in jouw kast?

”Heel erg veel. Zeker 500, en nog meer in de KOBO-bibliotheek. De laatste jaren kocht ik vooral e-books.”

Ben je een alledaagse lezer of een vakantielezer?

”Ik lees iedere dag, altijd. ’s Avonds op de bank, maar eigenlijk ook gewoon tussendoor. Ik lees denk ik gemiddeld zo’n twee boeken per week. Maar daardoor kijk ik nauwelijks televisie.”

Boek of e-reader?

”Liever een boek. Maar omdat het aankopen van online boeken sneller is (en mij vaak beter uitkomt,  als ik bijvoorbeeld ’s avonds net een boek heb uitgelezen), lees ik de laatste jaren met name digitaal.”

Welke boeken zou je aanraden?

”Ik lees regelmatig boeken waarvan ik iets hoop te leren. Vaak zijn dat boeken uit de psychologie. Veel hiervan kan ik toepassen in mijn vakgebied: recruitment. De volgende boeken zou iedere recruiter moeten lezen. Maar je kunt ze natuurlijk ook in andere branches toepassen.”

invloed1. Invloed, de zes geheimen van het overtuigen – Robert Cialdini

”Het is handig om je bewust te zijn van hoe je als recruiter in een schaarse markt in gesprek kunt komen met potentiële kandidaten/collega’s. Het boek ‘Invloed’ van Cialdini helpt je met het beïnvloeden van kandidaten in een online omgeving. Wat kun je bijvoorbeeld doen om potentiële sollicitanten te overtuigen om daadwerkelijk te solliciteren?”

2. Made to stick: why some ideas survive and others die – Chip Heath & Dan Heathmade-to-stick

”Wanneer maakt een verhaal indruk, blijft het hangen? ‘Made to stick‘ laat zien wat essentiële principes van succesvolle ideeën zijn en leert je deze regels zelf toe te passen op jouw verhaal.”

thinking-fast-and-slow3. Thinking fast & slow – D. Kahneman.

Thinking fast & slow is echt een must-read als je wilt begrijpen hoe hersenen werken. Maar ook als je wilt begrijpen hoe iemand beslissingen neemt. En daar kun je als recruiter, maar ook als sollicitant op inspelen.”

4. Werven met woorden – Nicol Tademawerven-met-woorden

Werven met woorden is een erg actueel en zeer compleet boek over het schrijven van sterke vacatureteksten. Ook een echte must-read dus!”

getting-things-done5. Getting things done – David Allen

”Het boek ‘Getting things done‘ heeft me erg geholpen effectief met tijd om te gaan.”

Zijn er boeken die je zelf nog graag wil lezen?

”Ik ben nu het boek ‘Politieke intelligentie‘ aan het lezen, van Dees van politieke-intelligentieOosterhout. Maar ben nog maar net begonnen, dus ik kan er nog niet heel veel over zeggen.”

Heb jij nog boeken-aanraders voor recruiters of misschien wel voor als je zelf op zoek bent naar een nieuwe baan? Laat het weten in een reactie!

* Alle links naar boeken zijn affiliates.