Online marketing

Podcasting volgens BNR Nieuwsradio & NU.nl

0

Een bijzondere podcast deze keer want hij gaat helemaal over het fenomeen podcast zelf! Tijdens de Big Improvement Day (BID) 2017 ging ik in gesprek met zowel Sjors Frölich, hoofdredacteur bij BNR Nieuwsradio, als Joost Geurtsen, marketing manager van NU.nl. Wat is de toekomst van de podcast? En wat maakt nou een goede podcast?

Podcast bij BNR Nieuwsradio

BNR is bezig met het opzetten van een expertnetwerk voor podcasts. Frölich gelooft dat podcasts steeds groter gaan worden en wil op die trend inspringen. “We gaan fors investeren”, aldus Frölich.

Het is geen onrealistisch beeld dat auto’s binnenkort een 4G-verbinding krijgen, en daardoor kan iedereen onderweg luisteren naar wat hij wil. Dat kan een ontzettende stimulering zijn voor de podcast.

Maar wat maakt nou een goede podcast? Frölich wil investeren in kwaliteit. Voor hem is er niet één formule voor een podcast, maar zijn verschillende opties mogelijk. Als je je publiek maar betrokken houdt. Luister hieronder de podcast met Sjors Frölich terug.

Podcast bij NU.nl

Ook bij NU.nl zijn ze sinds enige tijd bezig met de NUTech-podcast. “Het is voor ons een belangrijke manier om te ontdekken of het werkt.” NU.nl heeft inmiddels een vaste schare fans achter zich, die iedere week de podcast luistert. In de NUTech-podcast praten de techredacteuren van NU.nl over de ontwikkelingen in technologie van de afgelopen nieuwsweek.

Hoe investeert NU.nl in nieuwe technologie? En hoe maken ze en publiceren ze die podcast? Joost Geursten vertelt er alles over in de podcast hieronder.

Dat waren ze alweer, de podcasts van de week over podcasten zelf.

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

 

 

 

Afbeelding header met dank aan 123RF.com