Social media

Met deze knop krijg je snel meer likes op je Facebookpagina [how to]

0

Snel meer én gratis likes voor je Facebookpagina binnenhalen? Daar zijn veel strategieën en mogelijkheden voor. Het liefst wil je likes van mensen die binnen je doelgroep passen, of tenminste interactie hebben met je pagina. Een van de mogelijkheden om snel meer likes te krijgen, is voor veel mensen een onbekende functionaliteit.

Uitnodigen-knop

Deze onbekendere functie is niet verstopt, maar wel discreet weergegeven. Op het moment dat er reacties en likes komen op een van je berichten, bestaat er de mogelijkheid hierop te klikken.

Uitnodigen knop Facebook

Reacties op Facebook post

Dit zijn mensen die zowel je pagina liken, als mensen die organisch of betaald je bericht hebben gezien en hebben gereageerd. Zodra je erop klikt, bestaat er deze volgende mogelijkheid:

likes uitnodigen Facebook

Overzicht van likes op je Facebook-post

In dit overzicht staan de reacties en indien iemand de pagina nog niet heeft geliket, dan wordt de uitnodigen-knop beschikbaar. Zodra je de uitnodiging verstuurt, krijgen deze mensen direct een uitnodiging waarmee ze je pagina kunnen liken.

Uitnodigen-knop: to good to be true?

Het is een functionaliteit die Facebook zelf aanbiedt. Voor zover bekend, zijn er geen limieten voor het aantal uitnodigingen ingesteld. Wel zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Timing

Nodig je mensen uit die pas net op een item hebben gereageerd, of kun je hier beter wat tijd overheen laten gaan? Het kan redelijk indringend overkomen als je een paar uur na een reactie op een post een uitnodiging stuurt. Je zult voor jezelf moeten testen hoeveel tijd je ertussen wil laten en wat voor jouw pagina de beste termijn is.

2. Aantal per dag

Er zijn voor zover bekend geen limieten voor uitnodigingen per dag, maar ga wel uit van common sense. Het is beter om de uitnodigen te spreiden over een langere periode, dan om dit op een kort piekmoment te doen. Voor een van mijn eigen pagina’s heb ik gekeken waar de ‘limiet’ lag en dit was rond de 200-300 uitnodigingen.

Teveel uitnodigingen verzonden Facebook pagina

De melding: te veel uitnodigingen verzonden

3. Eenmaal andermaal

Net als bij de functionaliteit om vrienden uit te nodigen voor je Facebookpagina, kun je ook hier eenmalig uitnodigen. Het risico bestaat wel dat mensen die je uitnodigt ervoor kiezen geen updates meer van je pagina te ontvangen. Maak er dus wijs gebruik van.

Conclusie over de uitnodigen-knop van Facebookpagina’s

Deze onderbelichte functionaliteit heeft in korte tijd voor veel extra likes gezorgd voor mijn eigen Facebookpagina en ik raad iedereen aan dit meteen toe te passen. Naast extra likes kwamen er ook meteen reacties op eerdere posts én extra verkeer naar de website. Waar je bij betaalde campagnes zeker minimaal 25 eurocent, maar ook wel 1 euro per like kwijt kunt zijn, is dit een erg interessante en ook nog gratis optie.

Update 23 februari 2017

Naar aanleiding van onderstaande reacties op dit artikel, geef ik graag een update.

  1. De functie is gelimiteerd op 100.000 likes. Voor pagina’s met meer dan 100.000 likes vervalt de functionaliteit om mensen uit te nodigen.
  2. Het risico bestaat dat mensen het bericht zien als ‘uitgenodigd door…’ mits de ontvanger e-mailnotificaties heeft aanstaan (volgens een bron uit juni 2016). Om dit risico helemaal uit te sluiten, is het aan te raden Facebook Business Manager te gebruiken (zie onderstaande afbeelding). Deze tool is sowieso aan te raden voor zzp’ers of bureaus die werken voor meerdere klanten.
  3. Een aantal mensen vroeg of het nodig is om één voor één mensen uit te nodigen. Deze functionaliteit is alleen mogelijk met handmatige selectie. Er gaan echter ook scripts het internet rond waarmee dit automatisch kan:Dit is echter geen geverifieerd of geautoriseerd script en ik zou niet aanraden deze toe te passen. Los van of dit technisch mogelijk is, bestaat de vraag of dit niet gesignaleerd wordt door Facebook als ongeoorloofd gebruik. Zo ja, dan ben je verder van huis en ik raad aan dat risico niet te nemen.

Afbeelding intro met dank aan 123RF.