Social media

Nieuw op Instagram: zo plaats je meerdere foto’s & video’s als één post

0

Adverteerders op Instagram zijn er al langer mee bekend, de mogelijkheid om meerdere foto’s en video’s in één post te plaatsen. Deze carrousel-functie komt nu ook beschikbaar voor de ‘gewone’ gebruiker. Dit betekent dat je niet meer hoeft te kiezen als je een reeks mooie foto’s en video’s hebt gemaakt. Je kunt ze nu in één keer plaatsen, om op een andere manier je verhaal te delen met je volgers.

Met deze nieuwe functie op Instagram kun je maximaal 10 foto’s en video’s in één post plaatsen.

Hoe werkt het?

Als je een foto wil toevoegen aan je timeline, zie je rechts onder deze foto icoontjes voor de apps Boomerang en Lay-out. Voor die van Lay-out komt nu een nieuw icoon in de plaats. Als je hierop klikt, kun je meerdere foto’s en video’s selecteren. Je kunt hier ook de volgorde van bepalen en filters gebruiken. Ben je tevreden? Dan plaats je dit verhaal op je timeline. Je volgers zien bij deze post aan de bolletjes eronder dat er meer te zien is, om er vervolgens doorheen te swipen.

Accepteer cookies

Deel je verhaal op een andere manier op Instagram

Met dit nieuwe onderdeel kun je je volgers op Instagram nog meer deel uit laten maken van je verhaal. Met meerdere beelden kun je laten zien hoe leuk dat ene feestje was of hoe een cursusdag verliep. Heb je meerdere mooie foto’s gemaakt? Dan hoef je niet meer te kiezen. Je kunt aan deze carrousel-post één beschrijving toevoegen, die dus van toepassing is op de hele post.

De nieuwe functie komt de komende weken beschikbaar voor zowel Android en iOS.

Afbeelding intro met dank aan 123RF.