Customer experience

Big data: de 6 nieuwste artikelen in een handig overzicht

0

In de week van 8 mei legden we onze redactionele focus helemaal op big data. Het is immers een hot issue in de wereld van marketing. Als marketeer krijg je op dagelijkse basis een hoop data binnen over je mogelijke klanten. Welke data kun je verzamelen, wat kun je leren van die data en het belangrijkste: hoe leidt de inzet van data tot betere resultaten en blijere klanten? In dit artikel zetten we alle handige artikelen van de afgelopen themaweek nog eens op een rijtje.

Doe méér met data: in 7 stappen een analyse-gedreven organisatie

We trapten de themaweek af met dit handige artikel van Gerry van de Weijer. Volgens haar is het niet genoeg om als bedrijf ‘datagedreven’ bezig te zijn. Je moet die data analyseren en aan de hand daarvan je bedrijfsprocessen blijvend sturen. Dat betekent dat je niet per se datagedreven, maar vooral analyse-gedreven moet werken. Aan de hand van duidelijke voorbeelden laat Gerry zien hoe je dit kunt implementeren en hoe je goede analyses kunt maken.

Koester je data! Zo stromen met marketing automation je leads binnen

Als je net begint met het verzamelen van data, kan het overweldigend zijn. Want welke data moet je nu eigenlijk verzamelen en welke is het meest nuttig om te analyseren? Als je de goede data kunt interpreteren, wordt dit een onderdeel van de customer journey en kun je meer klanten binnenhalen. Dit principe heet ‘lead scoring’ en het werkt zo goed omdat je aan de hand van data ultiem relevant bent voor je potentiële klant: je geeft precies die informatie waar ze op zitten te wachten. Lees in dit artikel hoe je dit principe kunt toepassen.

Big data: de 6 V’s die je moet bekijken voor belangrijke inzichten

Als je data gaat analyseren zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Je kunt je voorstellen dat een dataset van duizenden gebruikers een betrouwbaarder beeld geeft, dan een setje van tien. Ook is het handig om te weten hoe je klantprofielen eruit zien. Voor de ene groep klanten is het misschien belangrijk om op grote orders te sturen, terwijl je voor consumenten juist moet focussen op herhaal-aankopen. In dit artikel legt Seth Schaafsma uit aan welke zes factoren je moet denken als je data gaat verzamelen.

tablet resultaten

Social data: de trends & mogelijkheden voor iedere online marketeer

Waarschijnlijk haal je de meeste data uit Google Analytics of een ander programma. Maar wist je dat je ook data uit social media kan halen? Door hier de data te analyseren sta je in direct contact met je klant en kun je dus je socialmedia-kanalen waar nodig bijsturen. Ook is het handig om te weten hoe klanten over je praten op social media. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een sentimentsanalyse opstellen. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

Open je kluis met goud: in 3 stappen naar een datagedreven organisatie

Zonder data hoor je er niet meer bij. De nieuwe termen vliegen je echter om de oren. Descriptive modelling, prescriptive modelling: wat is wat en waar moet je naar toe? In dit artikel worden alle termen duidelijke uitgelegd en wordt de brug gelegd naar prescriptive modelling: de heilige graal als het gaat om big data. Zo moet je bijvoorbeeld niet op zoek gaan naar ‘verstopte paaseieren’. Wat dat zijn en hoe je dat tegengaat lees je in dit artikel.

Een nieuwe revolutie: zo gaan big data & AI het web veranderen

Een statische website is niet meer van deze tijd. De klant van nu oriënteert zich op smartphone, om vervolgens via desktop pas te kopen. Hoe kun je hier op inspelen met je website? En hoe kun je alle data die binnenstroomt via verschillende kanalen bundelen om er zo het maximale uit te halen? Dit artikel vertelt je over de stand van zaken en legt uit hoe kunstmatige intelligentie en big data niet alleen ons gedrag, maar ook het internet veranderen.

Abonneer je en ontvang updates in je mail

Heb je nog geen genoeg van big data en wil je voortaan alle ontwikkelingen volgen op dit interessante vakgebied? Meld je dan op de overzichtspagina aan en abonneer je op dit onderwerp. Op die manier krijg je bij ieder artikel dat we publiceren over big data een mailtje. Zo mis je niks en blijf je altijd op de hoogte!

pijl-blauw-maaikeh Alle artikelen over Big data (en ontvang ze voortaan in je mail)