Digital marketing

127 feiten over videomarketing die je nog niet kent [infographic]

0

Een populair en effectief middel om je doelgroep te bereiken is videomarketing. Van blogs tot virals en van Facebook Live tot Instagram Stories. Online video is een marketingvorm die in ontwikkeling is en waar steeds meer mee mogelijk is. Het gaat zo snel dat je deze 127 interessante feiten misschien nog niet kent.

De ontwikkeling van online video

De feiten uit de onderstaande infographic zijn verzameld en visueel weergegeven door Website Builder. De eerste video die online viral ging was in 1995. Een aantal jaren daarna verscheen de eerste videoplatform. Dat was ShareYourWorld. En een paar jaar later werd online video populairder met de komst van YouTube (2005) en Vimeo (2004).

Publiceren, delen en kijken

Met de komst van socialmedia-platformen ging het razendsnel met videomarketing. Momenteel wordt er op YouTube iedere minuut 48 uur aan videomateriaal gepubliceerd. Bijna driekwart van de marketeers kiest voor YouTube als middel om te adverteren. Dat is niet zo gek, want het platform heeft ruim 182 miljoen unieke bezoekers iedere maand. Die gebruikers zijn gemiddeld 9,5 minuten per dag op YouTube aanwezig. Deze cijfers zijn mede te danken aan de komst van smartphones. We kijken steeds vaker online video’s op onze mobiele telefoon: 70 procent tegenover 30 procent voor desktop.

Wil je alle 127 feiten over videomarketing lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.