Social media

Samen streamen, privé-chatten & 5 andere tips voor Facebook Live

0

Bedrijven zetten Facebook Live steeds meer in voor een aankondiging, Q&A en bijvoorbeeld een event. Wil jij er ook mee aan de slag? Hier lees en zie je een aantal weetjes over Facebook Live, waar je misschien nog niet van op de hoogte bent.

Benieuwd naar wat je allemaal met Facebook Live kunt en hoe je je stream kunt optimaliseren? Je leest het hieronder.

1. 10 keer meer reacties dan reguliere video’s

Twijfel je om ‘live te gaan’? Mensen zijn meer geneigd om te reageren op een livestream dan op een reguliere video op Facebook. Het gebeurt namelijk nu!

2. Minstens 10 minuten live

Facebook raadt aan om minstens tien minuten te streamen, zo geef je potentiële kijkers de kans om je stream te volgen. Zorg er ook voor dat je je livestream van tevoren een aantal keren promoot, zodat kijkers weten wanneer ze online moeten zijn.

3. Interactieve stream

Hoe hoog je livestream komt in newsfeeds hangt niet alleen af van hoe lang mensen je livestream kijken, maar ook van wat ze met je livestream doen. Doen kijkers het geluid aan? Zetten ze ‘m fullscreen? Dat zijn tekenen dat je livestream interessant gevonden wordt.

4. Live With

Heb je al eens een livestream gehouden samen met een vriend? Dat kan met Facebook ‘Live With.’ Dus vanaf verschillende plekken, toch samen livestreamen. Zoals eerder met Blab.

5. Chat with Friends

Facebook maakt livestreams kijken een stuk persoonlijker met de functie ‘Chat with Friends’. Je kunt reageren op livestreams in een privé-chat met vrienden. Zo zie je niet alle reacties van ‘vreemden’, maar de reacties binnen jouw vriendenkring.

6. Magic wand

Met de ‘magic wand’ in Facebook Live kun je filters, tekst of doodles toevoegen en je beeld spiegelen. Het zijn de Snapchat-functies binnen Facebook Live.

7. 360-graden

Ook kun je 360-graden livestreamen op Facebook. In principe kan dat heel simpel met een 360-camera voor op je telefoon. Grootste nadeel momenteel is dat je de 360-graden livestreams nog niet kunt bekijken met een VR-bril.

Accepteer cookies

Wat zijn jouw Facebook Live-tips? Laat een reactie achter!