Social media

8 tips voor je berichten op Facebook, LinkedIn & Twitter [infographic]

0

Het ontwikkelen van effectieve socialmedia-berichten is niet voor iedere ondernemer een eenvoudige opdracht. Welk onderschrift werkt het beste bij de foto? Welke woorden moet ik in mijn tekst zeker opnemen? Wat is de beste lengte voor mijn bericht? Vragen die jij wellicht hebt en waar je geen concreet antwoord op hebt. Ik help je op weg met 8 tips en tricks om jouw socialmedia-berichten te verbeteren.

Tips en tricks

De tips en tricks zijn visueel vormgegeven in de onderstaande infographic die ik vond op Socialmediatoday. Deze adviezen zijn natuurlijk geen kant-en-klare oplossingen voor ieder bedrijf of merk. Het is vaak een kwestie van uitproberen en onderzoeken wat wel of niet werkt bij jouw doelgroep en op welk platform. Deze richtlijnen helpen je in ieder geval op weg.

Ideale lengte en kernwoorden

Dat je je boodschap kernachtig moet verwoorden, is je wellicht duidelijk. Kort en krachtig zijn de toverwoorden, ook online. Zorg ervoor dat titels bestaan uit 6 tot 9 woorden, waarmee je aan het begin de trigger plaatst, zoals ‘9 manieren’ of ‘8 tips’.

Het gebruik van hashtags (#) en tags

Als je gebruikmaakt van woorden als ‘gratis’, ‘feiten’ en ‘lessen’ zal je socialmedia-bericht beter gelezen worden. Ook het gebruik van hashtags en tags verbetert jouw berichten. Met tags kun je denken aan een (gebruikers)naam van een bedrijf of persoon. Als je hashtags toepast in je tekst, zorg er dan voor dat je er niet te veel gebruikt. Als richtlijn geven de makers van de visual als richtlijn 1 tot 3 hashtags op Twitter en voor berichten op Facebook 1 a 2 hashtags per bericht.

Wil je alle tips en tricks lezen om jouw socialmedia-berichten te verbeteren? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

*in de afbeelding staat dat je op LinkedIn niet met hashtags kunt werken. Inmiddels kan dit wel, als je de taalinstellingen op ‘Engels’ zet.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.