Podcast, Strategie

Emilie Sobels: “95 procent van mijn business haal ik uit Instagram.” [podcast]

0

Freelancen. Werken vanuit huis of een koffietentje klinkt ideaal, maar de werkelijkheid valt nog weleens tegen. Thuis kom je al snel in de verleiding om eerst op te ruimen, en in een koffietentje betaal je al snel veel geld aan koffie, lunches en later nóg een koffie. En de wifi, die is ook niet altijd perfect. Dat is iets waar girlboss Emilie Sobels ook tegenaan liep.

Ze opende een co-workingspace Hashtag Workmode in Amsterdam. Een plek voor vrouwen waar je een fijne werkplek kunt huren. Na de opening, zat het binnen twee weken vol. Wat maakt deze plek vol freelancende vrouwen met ambitie, creativiteit en expertise een succes? Inmiddels heeft ze ook een vestiging in Rotterdam en opent ze eind 2017 een vestiging in Utrecht. Hoe is deze co-workingspace ontstaan? Je hoort het in deze podcast.

Ik wilde graag sparren met collega’s en mensen om me heen. Ik miste de kantooromgeving. Een plek waar je je werk doet, en ook je werkdag kunt afsluiten.

Ook in de podcast

”90 tot 95 procent van mijn business haal ik uit Instagram.” Op haar eigen Instagram heeft ze zo’n 13.000 volgers en op de Instagram van Hashtag Workmode 18.000 volgers. Hoe kreeg ze dit voor elkaar? Sobels deelt een aantal handige tips, die jij ook kunt toepassen voor je Instagram-strategie. Wees bijvoorbeeld altijd persoonlijk en vertel een echt verhaal. Mensen houden van mensen.

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.

Instagram is het perfecte kanaal om mensen te inspireren. Jonge vrouwen tussen de 20 en 35 zitten veel op dat platform. Ze zijn heel actief. Die zien direct hoe onze spaces eruitzien, wat het gevoel is, wat de sfeer is. Krijgen meteen een beeld van wie wij zijn.

Wat je nog meer kunt luisteren in de podcast? Sobels deelt haar grote failures. Van een jaar lang een verkeerd salaris overmaken tot het niet checken van een interview waarin je als mannenhater wordt weggezet. Je hoort het allemaal in de podcast.

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.