Social media

Patrick Kicken: “Ik ging al viral voordat het woord bestond.”

0

Viral gaan. Het lijkt tegenwoordig zo gemakkelijk, omdat iedereen nu een podium kan pakken via verschillende media en kanalen. Je kunt bijvoorbeeld gewoon vanuit je huiskamer livestreamen via YouTube en Facebook. Oud radio-dj Patrick Kicken ging al viral voordat het woord überhaupt bestond. Maar wat is de kracht van een goede viral? En wat is de keerzijde van (online) succes?

Hij begon als radio-dj bij o.a. 3FM en Veronica en ging toen al viral. Via de radio of zijn website kicken.com deelde hij grappige video’s. Momenteel heeft hij zoveel WhatsApp-groepen, dat hij er een aparte telefoon voor heeft. Zo verzamelt hij nu content. Maar één video (met 25 miljoen views!), zorgde ervoor dat zijn complete YouTube-kanaal offline werd gehaald. En dat terwijl de video op privé stond. Hoe zat dat precies? En waarom gaan sommige dingen wel viral en anderen juist niet? Je hoort het in deze podcast.

Ik heb internet altijd gezien als een broedplaats van creativiteit. We delen iets met elkaar, de een maakt het weer net wat leuker en de ander maakt er een hit van. Maar het internet en viral gaan werkt ook verslavend.

Accepteer cookies

Ook in de podcast

“Als je nu nog met iets wil opvallen anno 2017/2018, probeer dat maar, het is moeilijk.” Kicken praat over de begintijd van het internet, de voorpagina halen, radio toen en nu en de verslavende werking van (online) succes.

Ook deelt hij een aantal tips over hoe je bereik kunt genereren en hoe je viral kunt gaan. Geef mensen bijvoorbeeld het gevoel dat het ook hun content is en dat ze invloed kunnen uitoefenen. Mensen zijn geïnteresseerd in andere mensen, niet in merken.

Dat is zo mooi. Als het iets universeels is, wat ons allemaal raakt, gaat het ook al vrij snel. Als er maar iets van een boodschap in zit.

Wat je nog meer kunt luisteren in de podcast? Kicken deelt de keerzijde van WhatsApp, waarom roem een gek ding is en wat zijn beste viral is geweest. Je hoort het allemaal in de podcast.

Accepteer cookies

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

Accepteer cookies