Contentcuratie

Top 10: wijzigingen op Facebook, socialmedia-trends & vloggend personeel

0

Facebook voerde (alweer) een wijziging door, waardoor je berichten minder worden weergegeven als je je volgers oproept tot interactie. Hoe ga je daarmee om? En welke trends op social media moet je nog meer in de gaten houden in 2018? Heeft jouw organisatie al vloggend personeel, of staan jullie voor een uitdaging nu een nieuwe generatie de arbeidsmarkt bestormt? Hoe je deze nieuwe medewerkers binnenhaalt én en ze een goede onboarding biedt: het kwam allemaal aan bod in de populairste artikelen van december.

1. Facebook bestraft engagement bait: reden tot paniek?

Hoe krijg je een hoge engagement op je Facebook-posts? Niet meer door erom te vragen. Facebook heeft haar algoritme aangepast, en een gevolg is dat Facebook het afstraft als je expliciet vraagt om bijvoorbeeld likes, reacties of tags. Niet meer doen dus! In dit artikel lees je wat precies onder engagement bait valt en hoe je hier op inspeelt.

facebook engagement bait

2. 10 webdesigntrends voor 2018

Duimvriendelijker navigatie, woordbeelden en de kleuren ‘Black Flame’ en ‘Heart Wood’: ben jij al op de hoogte van de trends in webdesign? Wat je misschien niet zag aankomen: de duotone-optie in Photoshop die op grote schaal campagnemateriaal oplevert.

webdesigntrend 2018

3. 9 socialmedia-trends voor 2018 [infographic]

Dat trends niet altijd compleet nieuw zijn, maar ook voortkomen uit vorige jaren, is duidelijk als we naar de trends op social media kijken. Video is al jaren aan het groeien, en ook voor 2018 wordt meer en meer video-verkeer verwacht. Andere trends vind je in een mooi overzicht in deze infographic.

social media trends 2018

4. Het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2018 [infographic]

Weer helemaal geïnspireerd door de trends op social media? Pak dan deze infographic erbij, zodat je alle formaten voor social media op een rijtje hebt.

formaten social media

5. Vloggend personeel: dé contenttrend van 2018

De eerste generatie vloggers en influencers is volwassen geworden (en soms zelfs wereldberoemd). Tijd voor de tweede generatie: professionals die met passie hun beroep laten zien. Dankzij het socialmedia-succes van Meester Bart, Tommie in de zorg en Politievlogger Jan-Willem zullen er in 2018 heel veel nieuwe professionals opstaan die gaan vloggen. Iets voor jouw organisatie?

vloggend personeel

6. The war on talent: zo ziet recruitment eruit in 2018

Een nieuwe generatie betreedt de arbeidsmarkt en internetgiganten veroveren de vacaturemarkt. Hoe pas je daar je recruitment op aan? Onder andere door de focus te verleggen van diploma’s naar de mindset van nieuwe medewerkers.

recruitment in 2018

7. 11 tips om je LinkedIn-profiel te verbeteren [infographic]

Hoe lang is het geleden dat je even kritisch naar je eigen LinkedIn-profiel hebt gekeken? Reserveer wat tijd in je agenda om waar nodig te updaten. Deze infographic helpt je daarbij.

LinkedIn-profielen

8. Wat gebeurt er in 60 seconden online: 2017 vs 2016 [infographic]

Wat gebeurt er online in slechts 60 seconden? We plaatsten in een gemiddelde minuut in 2017 maar liefst 41.666 posts op Instagram, 4,1 miljoen video’s op YouTube en luisterden naar 46.875 uur muziek op Spotify. Deze infographic maakt een mooie vergelijking tussen een minuut in 2017 en 2016.

9. HR & onboarding: zo pakken Booking.com & Rituals dat aan

Als bedrijf wil je goed ingewerkt en loyaal personeel, dat echt een bijdrage levert aan je bedrijfsmissie. Daarom is goede onboarding van nieuwe medewerkers essentieel. Laat je inspireren door deze mooie voorbeelden van Booking.com en Rituals.

onboarding medewerkers

10. Dé 6 mislukte media-optredens van 2017

Een media-blunder blijft door (en óp) social media nog lang doorzingen. Zaak dus om dit te voorkomen. Maar hoe doe je dat? Aan de hand van de 6 mislukte media-optredens van 2017 leer je hoe je met zulke situaties omgaat.

mislukte media-optredens 2017