Social media

Live video groeit door: de kansen voor bedrijven [infographic]

0

Facebook, Instagram, YouTube en Twitter. Op steeds meer socialmedia-platformen zie je video’s die live zijn of worden opgenomen. En steeds vaker maken bedrijven gebruik van de mogelijkheden om zo hun doelgroep direct te bereiken. Livestreaming groeide in 2017 en de verwachting is dat in 2018 deze groei verder zal doorzetten.

Live video’s populair

Filmora verzamelde feiten en cijfers over het gebruik en de mogelijkheden van livestreaming op social media. De gegevens verwerkten zij in de onderstaande infographic. De cijfers tonen de populariteit aan van livestreaming. Meer dan driekwart van de consumenten geeft de voorkeur aan het bekijken van een live video van een merk in plaats van het lezen van een artikel. Met name grappige en nieuwsgerelateerde video’s worden vaak bekeken. Live video’s worden het vaakst bekeken op Facebook (45%) en YouTube (44%). Een Facebook live-video wordt drie keer langer bekeken dan een reguliere video.

Mogelijkheden voor bedrijven

Voor bedrijven zijn er verschillende mogelijkheden om livestreaming in te zetten. Zoals op het gebied van customer service, het geven van demonstraties, het aankondigen van nieuwe producten of het beantwoorden van vragen van consumenten. Maar je kunt livestreaming ook inzetten om je volgers een kijkje achter de schermen te geven of live virtueel aanwezig te zijn bij je event.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van livestreaming op social media? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.