Social media

Afmetingen & tips voor bannerafbeeldingen op YouTube [infographic]

0

Zeg je zoekmachine, dan zeggen veel mensen Google. Logisch, aangezien dit de meest gebruikte en bekendste zoekmachine is. Maar wist je dat na Google, YouTube de grootste zoekmachine is? Dagelijks worden er zo’n miljard uren aan video’s bekeken. Een platform met potentie voor jou als ondernemer of marketeer!

Net als bij Google, is het belangrijk dat je op YouTube een goede indruk achterlaat bij je doelgroep. Naast de juiste aanpak voor het ontwikkelen van content, kun je jouw bedrijf of merk herkenbaarheid geven door je kanaalpagina te optimaliseren. Denk aan een goede profielfoto, beschrijving en weblinks. Daarnaast heb je als beheerder de mogelijkheid om een bannerafbeelding toe te voegen aan jouw kanaalpagina. Deze afbeelding verschijnt bovenaan je pagina.

Er zijn verschillende afmetingen die je kunt gebruiken voor je bannerafbeelding. Filmora heeft de precieze afmetingen voor je op een rij gezet, zodat je je afbeelding kunt optimaliseren voor verschillende devices, zoals desktop, tablet en mobiel. Daarnaast geven ze je tips om je op weg te helpen met het ontwikkelen van een mooie en effectieve bannerafbeelding.

Benieuwd naar de afmetingen en de tips om jouw bannerafbeelding op YouTube te optimaliseren? Scrol dan naar beneden om de visual te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.