Social media

Zo haal je als beginner het beste uit Instagram [infographic]

0

De cijfers van Instagram zitten nog altijd in de lift (pdf). Dagelijks stijgt het aantal gebruikers en geplaatste berichten. Maar ook het aantal bedrijven dat het platform inzet als marketingmiddel blijft groeien. Wellicht ben jij daar een van en probeer jij je te onderscheiden van al die andere merken en organisaties. Maar hoe haal je het beste uit Instagram?

We delen tips en tricks die zijn verzameld en visueel weergegeven in de onderstaande infographic van Pizzaz Group. Met deze handreikingen ben je op de goede weg om resultaat te bereiken met Instagram.

Bepaal je strategie

Voordat je actief aan de slag gaat, is het belangrijk om een duidelijk doel en strategie in gedachten te hebben. Het plaatsen van berichten alleen is niet genoeg om leads te genereren. Je moet concreet bepalen hoe jij het platform wil inzetten en wat je wil bereiken. Wil je bijvoorbeeld meer websitebezoekers of je naamsbekendheid vergroten? Uiteraard maakt deze strategie onderdeel uit van je socialmedia-marketingplan.

Aan de slag

Wanneer je een duidelijk plan hebt opgesteld, ga je aan de slag. Als eerste zorg je dat je profiel in orde is. Zorg voor een herkenbare profielfoto en een duidelijke omschrijving van je organisatie, inclusief belangrijke kernwoorden. Plaats de URL naar je website en link naar andere socialmedia-platformen waar jouw organisatie actief is.

Visuele stijl

Let bij het plaatsen van berichten op je visuele stijl. Door foto’s van dezelfde filter te voorzien en de huisstijl van je merk terug te laten komen, zorg je voor samenhang en herkenbaarheid voor jouw volgers. Plaats ook berichten die van waarde zijn voor jouw volgers en maak gebruik van relevante hashtags.

Wil je alle tips & tricks lezen en zo meer uit Instagram halen voor jouw organisatie? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.