Social media

266 Instagram-hashtags die je bereik vergroten [infographic]

0

Met de komst van Twitter werden hashtags (#) geïntroduceerd. Gebruikers zetten het teken in om onderwerpen toe te kennen aan berichten. Zo kunnen gebruikers berichten eenvoudiger terugvinden. Ook andere socialmedia-platformen gebruiken hashtags, zoals Facebook, Pinterest, TikTok en Instagram. Wat voor hashtags zou je kunnen inzetten op Instagram? Deze infographic geeft je inspiratie!

Instagram-gebruikers gebruiken veelvuldig hashtags. De ene gebruiker vertelt een compleet verhaal met ‘hekjes’, de ander gebruikt slechts een aantal hashtags. Ook als ondernemer kun je gebruikmaken van hashtags om je bereik te vergroten. Je vergroot je vindbaarheid, dat ook weer goed is in zoekmachines. Hoe groot het succes voor jouw merk of onderneming is, hangt ervan af of je de juiste hashtags gebruikt waarmee jouw doelgroep je weet te vinden.

Om je op weg te helpen heeft SocialMediaToday de onderstaande infographic ontwikkeld met maar liefst 266 hashtags die je zou kunnen inzetten op Instagram. De hashtags zijn verdeeld in 38 categorieën, zoals productiviteit, grafische vormgeving, bloggen, fashion, koken, reizen, branding en quotes.

Ook interessant: Zo vind & gebruik je hashtags voor Instagram

Ik ben benieuwd welke successen (of juist flops) Frankwachting-lezers hebben behaald door het inzetten van (bepaalde) hashtags op Instagram. Deel jouw ervaringen in een reactie! Wil je de infographic als groter exemplaar bekijken of uitprinten? Klik dan op de afbeelding voor een groter exemplaar.

hashtags instagram bereik infographicVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.