Content

Top 10: minder inbox-stress, 10 Insta-tips & goede LinkedIn-headerfoto’s

0

Medewerkers die bedrijfsinformatie of klantgegevens delen in WhatsApp-groepjes zijn geen uitzondering. Tips om deze gewoonte te doorbreken én een artikel over hoe WhatsApp fake news probeert tegen te gaan, werden veel gelezen in juli. Ook andere artikelen over socials waren populair: het maken van een goede achtergrondfoto voor LinkedIn & 10 slimme functies op Instagram. Deze 10 artikelen uit juli werden het best gelezen.

1. Hoe maak je een goede achtergrondfoto voor LinkedIn?

Heb jij nog steeds de standaard-achtergrondfoto van LinkedIn op je profiel of je bedrijfspagina staan? Hoog tijd om dat te veranderen. Het is namelijk onderdeel van de eerste indruk die bezoekers van je profiel hebben. Heel ingewikkeld is het niet. De juiste afmetingen en tips voor de afbeelding vind je in dit artikel.

LinkedIn

2. 10 slimme Instagram-functies om nu toe te passen

Je Instagram-marketing makkelijker en efficiënter maken: wie wil dat nou niet? Aksana licht in dit artikel 10 heel handige functies uit, die jou echt gaan helpen. Gebruik je bijvoorbeeld naast de hashtags in je posts, ook al hashtags in Stories? En wil je lezers triggeren, maak dan een voorproefje van je Stories. Maar niet alleen tips voor Stories, ook tips voor je profiel, filters en het plannen van je posts lees je in dit artikel.

Instagram-tips

3. 5 tips om WhatsApp-gebruik van medewerkers te beperken

WhatsApp wordt al tijden niet (meer) alleen voor privézaken gebruikt, maar ook voor werkgerelateerd appgroepjes. Dat er daardoor vaak ook bedrijfsinformatie of klantgegevens in de app worden gedeeld, is niet altijd een goed idee (zeker niet nu de AVG van kracht is!). Gebruik deze 5 tips om dit te voorkomen. Met als stap één: leg duidelijk je bezwaren op tafel.

WhatsApp op het werk4. 10 basisvragen bij je maandelijkse check in Google Analytics

Inzicht in de analytics van je website zijn belangrijk om je site te kunnen verbeteren. Niet alleen voor doorgewinterde webanalisten! Gebruik jij volgende maand ook deze vragen om te bepalen hoe je site heeft gepresteerd?

google-analytics

5. Out-of-office! Minder inbox-stress rondom je vakantie

De zomerperiode betekent: een massale uittocht van kantoor naar je vakantieadres. Maar wat nou als op vakantie gaan vooraf voor veel stress zorgt? Met de tips in dit artikel kun je met een gerust hart vrije dagen opnemen. En misschien nog wel fijner: je hebt bij terugkeer een zachte landing, omdat je inbox niet overstroomt.

6. E-mailmarketing: do’s en don’ts voor nieuwsbrieven

De ontvangers op je e-maillijst hebben er bewust voor gekozen om mail van jou te ontvangen (als het goed is dan…). Dat maakt het een erg krachtig en waardevol kanaal. Nog afgezien van de kansen die het biedt voor relevante branding en het delen van goede content. Maar dan moet je die kans wel op de juiste manier grijpen – helaas gaat er nog veel fout. Maar dat overkomt jou niet meer, na het lezen van dit artikel!

e-mailnieuwsbrief

7. WhatsApp pakt fake news aan met nieuwe functie

Fake news blijft een groot probleem voor social platforms. WhatsApp geeft doorgestuurde berichten daarom een label ‘Doorgestuurd’. Op die manier zou de context van berichten makkelijker te zien zijn en zou het forwarden van nepnieuws worden teruggedrongen.

WhatsApp-fake-news

8. Be fast & good: zo bereik je potentiële sollicitanten

Als het gaat om werken-bij sites, hebben recruiters twee wedstrijden te spelen. 1: bereik en 2: conversie. Zonder bereik heb je geen mensen om te verleiden om een stapje verder te gaan en te converteren. Daarom vind je in dit artikel een frisse blik op je doelgroep. Waar zit die en hoe bereik je die?

potentiële sollicitanten zoeken

9. Influencer marketing & retail: learnings van de nano-influencer

Influencer marketing werkt. Opvallend in dit vakgebied is de verschuiving van grote influencers naar micro-influencers, en nu zelfs naar nano-influencers. Hoewel zij maar 100 tot 5.000 volgers hebben, kan een samenwerking met deze personen erg interessant zijn voor een merk. Hoe zit dat precies?

influencer

10. De voice assistant: dit is je nieuwe beste vriend

Middenin de komkommertijd was daar het grote nieuws van Google: eindelijk is de Google Assistent ook in het Nederlands beschikbaar. Een aantal grote merken springt hierop in en biedt een action on Google aan. Is dit het begin van een radicale verandering in hoe we apparaten gebruiken?

amazon echo dot header

Dit was de top 10 van bestgelezen artikelen van afgelopen maand. Je bent weer helemaal bij! 😉 De top 10 van juni vind je hier.