Content

Top 10: monotasking, nieuwsbriefabonnees & het Instagram-algoritme

0

Tijd om terug te blikken op de best gelezen artikelen van juni! Er was deze maand veel te doen om het nieuwe Insta-algoritme. Niet gek dus dat er een artikel over dit onderwerp in de top 10 van deze maand staat, samen met een blog over de Yoast SEO plug-in en employer branding. Welke artikelen scoorden nog meer goed in juni? Lees snel verder!


1. Nieuwsbriefabonnees werven: wat we massaal verkeerd doen

Je doelgroep enthousiast maken voor jouw product of dienst is anno 2018 – helemaal met de komst van de AVG/GDPR, geen makkie meer. Hoe blijf je bijvoorbeeld nieuwsbriefabonnees aan je binden? Geen nood, als je het nét even anders aanpakt dan je concurrentie, blijft jouw doelgroep maar al te graag op de hoogte. 7 do’s én don’ts!

email-nieuwsbrief-header2. Op welke social media bereik je verschillende generaties? [onderzoek]

Terwijl je via Snapchat de jongste generatie bereikt, neemt het gebruik van Pinterest onder generatie X (37-56 jaar) juist enorm toe. Welke social media kun je nu het beste inzetten voor welke doelgroep? En welke content biedt per doelgroep de meeste kansen? Het ultieme overzicht vind je op Frankwatching!

socialmediagebruik3. Zó werkt het algoritme van Instagram nu [+ fabels ontkracht]

Het kan je niet ontgaan zijn: vorige maand rolde Instagram het nieuwe algoritme uit. Wat is er precies veranderd? Hoe wordt de feed nu opgebouwd? En klopt het dat er meer video’s worden getoond, of is dat een fabel? Na het lezen van dit artikel van auteur Martine, ben je weer helemaal bij!

Instagram algoritme4. Gebruik je de Yoast SEO plug-in voor WordPress? Fix de bug!

Na de uitrol van de nieuwste Yoast-update (de WordPress plug-in waarmee je checkt of jouw artikel SEO-proof is), ontstond er een flinke bug. De bug heeft te maken met bijlage-url’s en kan schadelijk zijn voor iedereen met een WordPress-website. Wat houdt de bug precies in? En nog belangrijker: hoe kun je ‘m zelf fixen?

wordpress yoast5. Start met monotasken, je hersenen zullen je dankbaar zijn

Wedden dat je, voordat je bij punt 5 uit deze top 10 kwam, minstens een keer je socials hebt gecheckt of een mail hebt beantwoord? We zijn massaal aan het multitasken geslagen – en dat terwijl we daardoor juist slechter gaan presteren. Dat zegt Prof. dr. Theo Compernolle, schrijver van ‘Ontketen je brein’. Tijd voor focus!multitasken-monotasken-header

6. 5 gratis tools om het beste uit je zakelijke Instagram-account te halen

Instagram blijft groeien. Lees: momenteel kent het platform 800 miljoen actieve gebruikers per maand. Dat biedt kansen voor de zakelijke markt! Maar hoe pluk je als bedrijf de vruchten van het medium? En hoe meet je de effecten van campagnes en berichten? Auteur Linsey zet een aantal slimme (gratis) tools op een rij!

Instagram business profile7. Employer branding: tips voor een vliegende start

Trotse, betrokken medewerkers zijn enorm waardevol. Ze zijn het uithangbord van je organisatie en kunnen uiteindelijk zorgen voor een betere dienstverlening aan klanten en minder verzuim. Hoe haal je nu het meest uit je personeel? Tijd voor employer branding! Wat dat inhoudt en waar je moet beginnen, vertelt auteur Lotti je graag.employer branding

8. Het echte probleem van Facebook

Volgens auteur Mark Thiessen worden onze hersenen de laatste tijd vaak misbruikt door social media zoals Facebook om winst te maken. In zijn betoog op Frankwatching probeert hij een antwoord te vinden op deze vraag: ‘Hoe zorgen wij er als marketingprofessionals voor dat we weer waardevol worden voor onze gebruikers?’

facebook laptop9. Breng emotie terug in de customer experience

Niet data, maar emoties moeten centraal staan in de klantbeleving. Daarvoor pleit auteur Mark de Bruijn. Daarbij geldt dat klantbeleving persoonlijk is en dat negatieve emoties langer blijven hangen dan de postieve. Hoe zorg je er nu voor dat je je klant als organisatie positief raakt? Enkele handvatten op een rij.

emotie customer experience10. Zomer! Deze 9 must-reads mogen niet ontbreken in je koffer

Deze zomer eens iets anders lezen dan die roman of thriller? Ga voor kennisverrijking en kies een (of natuurlijk meerdere) van deze 9 must-reads, getipt door een aantal van onze vaste auteurs. Lees je bij over onderwerpen als SEO, psychologie, lean analytics, profielen en verslaafd zijn aan social media. Fijne vakantie vast!summer read

Dat was ‘m alweer. Benieuwd naar de beste artikelen van mei? Die vind je hier terug. Tot de volgende maand!