Content

Zomer! Deze 9 must-reads mogen niet ontbreken in je koffer

0

Summer is here! Eindelijk tijd voor een goed boek. Heb je niet direct zin in een roman of thriller, maar wil je vooral – nu je daar toch alle tijd voor hebt – je kennis bijspijkeren? We zetten graag de must-reads van deze zomer voor je op een rij!

Met de boeken* uit onderstaand overzicht leer je onder meer bij over co-creatie en psychologie. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn SEO, experience architecture en profielen. En waarom zijn we zo verslaafd aan smartphones, apps en social media (en wat doen we daaraan)? Nieuwsgierig geworden? Leg dan je smartphone  aan de kant en check snel de lijst hieronder, die we samen met een aantal van onze vaste auteurs samenstelden.

Alvast veel leesplezier gewenst!

* Alle links naar boeken zijn affiliates.

1. Thinking fast and slow (Engelstalig)

thinking fast and slow

Daniel Kahneman

Psycholoog Daniel Kahneman houdt zich al jaren bezig met gedragseconomie en geluksstudies. De rationeel denkende mens bestaat volgens hem niet. Nee, Kahneman gelooft in twee systemen die de manier waarop we ons denk- en beslissingsvermogen sturen: systeem 1 en 2. Daar waar een mens in het geval van systeem 1 snel, intuïtief en emotioneel denkt, zijn we bij systeem 2 trager, maar maken we meer weloverwogen en logisch-rationele beslissingen. Welk systeem is nu het best in te zetten in welke situatie? Dat lees je in ‘Thinking fast and slow’, een echte aanrader volgens Fw-auteur Mark Thiessen!

2. De pyschologie van communicatie – van intentie naar effect

Gonda Duivenvoorden & Gerald Morssinkhof

Wil je tijdens je psychologie van communicatiezomervakantie meer leren over de grondhouding van de zender, de leefwereld van de ander en over de factoren die meespelen bij de ontwikkeling van effectieve communicatiestrategieën? Dan is dit boek volgens Eric van den Berg een echte aanrader. “Een must-read voor iedereen die ook maar iets met marcom doet!”

3. Medewerkers als online ambassadeurs in 60 minuten

Stéphan Lam

Dorien Leopold noemde het al in haar recensie van dit boek: de grootste fans van je merk zijn binnen je organisatie te vinden. Bijkomend voordeel? Ze hebben hart voor de zaak en het merk én een eigen netwerk. Tijd dus om je eigen medewerkers ambassadeur van je bedrijf te maken. Stéphan Lam legt je uit hoe en gaat bijvoorbeeld in op het starten van een ambassadeursprogramma.

4. Essentialisme – Niet meer alles moeten

Greg McKeown

Een echte must-read, aldus Fw-auteur Floor van den Elsen. Ze schreef deze recensie van het boek, met nuttige handvatten voor het terugvinden van de essentie in je dagelijkse werk en leven. Wat is de essentie van het essentialisme? Hoe neem je afscheid van dat wat er minder of niet toe doet? En hoe creëer je bijvoorbeeld een financieel buffer en vind je de juiste routine? Enkele van de onderwerpen waar McKeown in zijn boek dieper op ingaat.

5. The Art of SEO – Mastering Search Engine Optimization (Engelstalig)

Mastering Search Engine OptimizationEric Enge, Stephan Spencer & Jessie Stricchiola

Volgens SEO-goeroe en Fw-trainer en -auteur Rutger Steenbergen hét boek over SEO. Zowel geschikt is voor leken als voor mensen die al meer ervaren zijn. Drie experts gaan in op de rol van social media in het SEO-landschap, benoemen tools waarmee resultaten in kaart kunnen worden gebracht en geven een voorzet voor het samenstellen van het ultieme SEO-team. Bonus: exclusieve toegang tot instructievideo’s (na het achterlaten van je e-mailadres).

6. Purple Cow – Transform Your Business by Being Remarkable (Engelstalig)

purple cowSeth Godin

Ook van de boeken van Seth Godin is Fw-auteur Rutger groot fan. Neem bijvoorbeeld dit boek over de paarse koe, een onmisbare tool voor iedereen die producten en diensten wil creëren die de moeite waard zijn. Het is volgens Godin de gouden tip, waar ook een Apple en Starbucks hun succes mede aan te danken hebben. Rutger: “Godin schrijft altijd prikkelend en inspirerend, ideaal voor op een strandstoel.”

7. Lean Analytics – Use Data to Build a Better Startup Faster (Engelstalig)

lean analyticsAlistair Croll, Benjamin Yoskovitz & Eric Ries

Hoe zorg je nu dat je product of dienst aanslaat? Na het lezen van ‘Lean Analytics’ heb je onder meer geleerd hoe je de juiste klanten vindt, jouw business onder de aandacht brengt en geld kunt verdienen met jouw idee. Een must-read volgens Bas Verhoeven.

8. X: The Experience When Business Meets Design (Engelstalig)

Brian SolisX the experience when business meets design

Ook dit boek van bestsellerauteur Brian Solis is perfect zomerleesvoer volgens Bas. Volgens Solis draait het niet meer om topproducten, een goede service en creatieve marketing, maar moet experience architecture centraal staan. Je leert door dit boek je eigen ervaring aan de kant te schuiven als het gaat om productontwerp. Daarbij weet je na het lezen van dit literaire werk meer over de kunst van Hollywood-storytelling en leer je hoe Apple omgaat met experience architecture.

9. Superverslavend – Waarom smartphones, apps en social media zo verslavend zijn (en wat je eraan kunt doen)

Adam Alter

Schrik niet, maar gemiddeld zitten we 3 uur (!) per dag op social media, apps en onze smartphone. De reden volgens de auteur? ‘Digitaal suiker’, geheime trucs waarmee ontwikkelaars onze verslavingsgevoeligheid voor deze digitale producten triggeren. Met alle gevolgen van dien. Wat kun jij als individu doen tegen deze ontwikkeling? Alter helpt je uit de brand, voor het te laat is. Een tip van Fw-auteur Lydia van den Brink!

 

Heb jij nog een suggestie voor deze zomer? Welk boek neem jij sowieso mee op vakantie of duik je straks lekker in als je in je tuinstoel ploft? Laat het weten in de reacties!