Social media

Nieuw in Instagram: linken naar Stories voor meer bereik

0

Instagram heeft een nieuwe functie! Het socialmediakanaal met de meeste engagement biedt gebruikers nu de optie om een directe link naar Instagram Stories te delen. Hoe werkt het?

Toen ik het nieuwsbericht las, dacht ik dat het in eerste instantie ging om een link naar de Highlights. Sinds 2017 kun je namelijk wel al Stories in de Highlights plaatsen en een link naar een hoogtepunt delen. Het voordeel hiervan is dat je een compleet verhaal met iemand kunt delen. Niet alleen via socials, maar bijvoorbeeld ook door een link te delen in je nieuwsbrief.

Het was al een optie om een Instagram-post opnieuw te delen in Stories. Vervolgens werd het mogelijk om mensen of bedrijven in Stories te taggen met de naamtag én Instagram Stories direct op Facebook te plaatsen, waardoor je – als bedrijf – nog zichtbaarder kan zijn. En met de komst van Instagram Shopping kon je nog meer conversie gaan genereren.

Wat is er nu aan de hand?

Instagram-gebruiker Linsey Gamble ontdekte zelf twee nieuwe functies binnen Instagram:

  • Het promoten van Stories.
  • Het delen van een link naar Stories.

Accepteer cookies

1. Promoten van Stories

Instagram geeft steeds meer gebruikers de mogelijkheid om Stories te promoten. Via het menu ‘meer’ rechtsonder bij je Stories kun je op deze manier verkeer naar je website sturen, volgers vragen naar je Instagram-account te gaan of hen vragen berichten te sturen via Direct Message.

2. Link naar Stories delen

Voorheen kon je alleen een link naar de Highlights delen, maar Instagram biedt nu ook de mogelijk om een link te delen naar geplaatste Stories – niet alleen van je zelf, maar ook van iemand anders. Dit betekent dat je de betrokkenheid nog meer kunt vergroten via Stories. Het delen van een unieke link naar een verhaal kon vorig jaar wel al in Snapchat, maar dat gold alleen voor bepaalde verhalen.

Het is opvallend dat Instagram nu pas met deze functie komt, omdat Instagram normaal gesproken ‘functies van Snapchat’ sneller implementeert. Maar het is wel logisch dat het met deze functie komt, mede doordat Facebook steeds meer de focus gaat leggen op het delen van verhalen en ads.

What’s in it for me?

Stories zijn in principe 24 uur zichtbaar, maar door deze nieuwe optie, blijven ze langer zichtbaar. Dit maakt het voor veel bedrijven interessanter om in Instagram en Instagram Stories te willen investeren.

Het feit dat je je volgers – (potentiële) klanten – terug kunt sturen naar je Stories via andere socialmediakanalen kan erg voordelig zijn voor de branding van je bedrijf. Ook kun je de Stories-link delen via je website of nieuwsbrief. Met daarnaast het promoten van je Stories kun je de interesses in wat jij deelt nog meer vergroten, ook omdat sommige Instagram-gebruikers verrast kunnen zijn door Stories van accounts die ze voorheen nog niet kenden of volgden.

Hoe deel je de Stories?

  1. Plaats een Story of meerdere Stories op Instagram.
  2. Open je Stories en ga rechtsonder naar de 3 puntjes.
  3. Klik op ‘Share link to entire Story’.

Instagram-Stories

Deze functie is nog niet bij iedereen zichtbaar. Wanneer het officieel wordt geïmplementeerd, is nog niet duidelijk.

Wat denk je dat deze optie nog meer kan bieden? Laat het me weten in de reacties, ik ben benieuwd!