Social media

Zo deel je een Instagram-post opnieuw via Stories

0

Instagram Stories, je kunt er niet meer omheen. Wat logisch is, aangezien Stories steeds meer (zakelijke) mogelijkheden biedt. Het socialmediaplatform rolde weer een nieuwe functie uit: het opnieuw delen van een post uit je feed via Instagram Stories. Wat zijn de mogelijkheden van deze functie? En hoe pas je het zelf toe?

Tot voor kort klaagden veel mensen over verschillende reposting-apps. Het zou niet goed werken of men kreeg verschillende foutmeldingen. Ook was het nog niet mogelijk om iets opnieuw te delen via Stories. Tot nu!

Wat is er aan de hand?

Instagram introduceerde in mei een nieuwe functie. Je kunt vanaf nu posts uit jouw (of andermans) feed delen via Instagram Stories. Let op: dit kan alleen bij openbare accounts.

When you come across something in feed that inspires you — like a post from a friend raising money for a cause or a photo of a new design from your favorite brand — you can now quickly share that post as a sticker to your story for your friends and followers to see. – Instagram

Wat kun je er precies mee?

Je kunt content nu cross-promoten. Volgers kunnen een post alsnog zien, ook al hebben ze deze misschien gemist in hun tijdlijn. Vooral met het huidige algoritme van Instagram biedt dit zeker kansen. Zo kun je meer bereik en interactie met je volgers genereren.

Daarnaast kun je jouw favoriete posts met jouw volgers delen. Voorheen kon je een post alleen delen via een DM of iemand onder een bericht taggen. Dit geldt niet alleen voor het delen van je eigen posts; je kunt ook de content van een ander Instagram-account op die manier delen via Stories.

Hoe deel je een post uit je feed via Stories?

Accepteer cookies

1. Kies een post uit die je wil delen

Kies een post uit die je volgers triggert om door te klikken. Je kunt het beste een recente post kiezen, omdat er anders de kans bestaat dat volgers de post al voorbij hebben zien komen (en daarom niet verder klikken).

Denk goed na over welke post je gaat delen. Is het inhoudelijk? Willen je volgers meer weten of zien? Wat voor waarde voegt het toe voor je volgers? Je kunt een post uit je eigen feed kiezen, maar ook een post van een ander (openbaar) account.

post delen in stories instagram stap 1

2. Klik op het papieren vliegtuigje

Naast de comment-button vind je een papieren vliegtuigje. Normaal gesproken deel je via hier een post een-op-een, via een DM (of je kunt een groep aanmaken). Bovenaan staat nu de optie ‘Bericht toevoegen aan je verhaal’. Staat deze optie er niet bij? Dan kan het goed zijn dat je de laatste update van Instagram nog niet hebt uitgevoerd op je telefoon.

post delen in stories instagram stap 2

3. Selecteer ‘Bericht toevoegen aan je verhaal’

Nadat je het bericht hebt toegevoegd aan je verhaal, zie je de post in Stories verschijnen. Er zijn in totaal 2 opties om een post weer te geven:

  • Alleen de foto en de accountnaam
  • De foto uitgelicht met bovenaan de accountnaam en onderaan een deel van de tekst van de post

post delen in stories instagram stap 3

4. Bewerk je Stories

Ook is het mogelijk om de achtergrondkleur te veranderen. Klik op het pennetje tussen de sticker- en tekstoptie. Selecteer een kleur (of gebruik de pipet om een eigen kleur uit de afbeelding te selecteren), tik op de achtergrond en houd het ingedrukt totdat de kleur verandert.

Wil je meer ruimte overhouden om nog tekst, stickers of gifjes toe te voegen? Dan kun je de post verkleinen (of vergroten) door je vingers in de hoeken van de post te zetten en naar binnen of buiten te verplaatsen. Ook kun je de post verplaatsen.

Instagram Stories post feed delen in stories - het eindresultaat5. Je post liever privé houden?

Je account staat standaard toe dat anderen jouw posts kunnen delen in hun Stories. Wil je dit niet? Ga dan naar ‘Instellingen’ via het tandwieltje rechtsboven in je profiel, ga naar ‘Privacy en beveiliging’ en vink de optie ‘Opnieuw delen in Stories’ uit.

Let op: heb je jouw account op ‘privé’ staan? Dan kan niemand jouw post in zijn of haar Story delen. De optie ‘Opnieuw delen in Stories’ is dan ook niet zichtbaar.

privacy-opties post instagram delen stories

5 manieren om opnieuw gedeelde content te gebruiken

Met deze nieuwe functie heb je veel meer mogelijkheden om je uit te leven met contentmarketing. Een aantal mogelijkheden op een rij:

  1. Laat zien hoe je volgers jouw product of dienst kunnen gebruiken
  2. Laat lokale events of locaties in de buurt van jouw bedrijf zien
  3. Geef tips & tricks of maak een how-to
  4. Deel nieuws of updates met betrekking tot jouw branche (of publiek)
  5. Deel je eigen posts uit je feed voor extra bereik en interactie (cross-promotie)

Meer praktische Instagram-tips

Wil je dit soort how to’s ook in je tijdlijn van Instagram? Dat kan! Volg ons via Instagram en blijf op de hoogte via onze Stories. Bij onze Instagram Highlights vind je verschillende categorieën, zoals een how to.

Denk je dat deze functie iets voor jouw Instagram toevoegt? Of zijn er nog meer mogelijkheden? Ik ben benieuwd! Laat het weten in een reactie.

Update: test zonder re-postfunctie

Instagram is momenteel bezig met een test. Een aantal geselecteerde gebruikers ontvangen deze melding:

Update: test zonder re-postfunctie

Dit betekent dat deze gebruikers geen reguliere posts meer kunnen delen in Stories. Het lijkt een logische beslissing. Bovenin je feed zie je alle Stories van de mensen die je volgt. En in je feed zie je ook alle posts van de gebruikers die je volgt. Het voelt dus een beetje dubbelop om een post (nog een keer) in je Stories te plaatsen. Instagram wil hiermee, denk ik, de gebruikerservaring verbeteren.

Specifiekere (relevante) inhoud staat gelijk aan een betere gebruikerservaring. Dit lijkt dus een positieve ontwikkeling, maar het kan ook zo zijn dat Instagram dit doet omdat Stories misschien minder goed worden bekeken. Het lijkt er in ieder geval op dat Instagram wil voorkomen dat men inhoud gaat delen van andere bronnen via meerdere functies van Instagram. Echter, dit is nog een test en het is nog niet bekend wanneer (en of) dit ook daadwerkelijk wordt uitgerold.

Het blijft belangrijk om te kijken wat voor content het meest geschikt is voor welk kanaal én functie binnen dat kanaal.