Social media

Instagram: tips voor het starten van je zakelijke account [infographic]

0

Beschikt jouw bedrijf over een Instagram-profiel? Het platform biedt ondernemers een mooi podium om in contact te komen met hun doelgroep. Ook verbeter je je naamsbekendheid. Het aanmaken en inrichten van een account is geen hogere wiskunde. Het is heel eenvoudig. We maken het je nog makkelijker met deze handige tips en tricks.

Handige Instagram tips

De onderstaande infographic is ontwikkeld door Fundera. Zij hebben hierin alle acties om goed van start te gaan met het zakelijk gebruiken van Instagram op een rij gezet. Beschik je over een persoonlijk Instagram-account? Dan is het verstandig om deze om te zetten naar een zakelijk profiel. Als je dit doet, kun je contactgegevens toevoegen en krijg je toegang tot handige statistieken. Zo krijg je zicht op het effect van jouw acties.

Inrichten van je profiel

Als je het account hebt aangemaakt of omgezet, is het tijd om je profiel in te richten. Gebruik een beeld dat past bij jouw identiteit. Heeft jouw organisatie ‘een gezicht’, kies dan voor een foto van die persoon. Als dit niet het geval is, dan is een logo een goede optie. Let erop dat de afbeelding niet te groot is. Het wordt namelijk in een klein rondje getoond.

Daarnaast kun je in je profiel informatie publiceren over je organisatie. Vertel in de tekst over je organisatie, passend bij jouw bedrijf. Dit hoeft geen formeel taalgebruik te zijn. Je mag best emoji’s gebruiken. Naast een omschrijving heb je de mogelijkheid om contactgegevens en een contactbutton te plaatsen. Maak daar zeker gebruik van!

Nu het profiel is ingericht, is het tijd om content te publiceren. Om je op weg te helpen hebben de makers van de visual praktische tips voor je op een rij gezet. Benieuwd naar de tips en tricks? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic voor Instagram beginners

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.