Social media

30 relevante Instagram-cijfers [infographic]

0

Wist je dat er bijna evenveel mannen als vrouwen op Instagram zitten? Dat 60 procent van de gebruikers dagelijks inlogt? En dat 80 procent van de gebruikers zich niet in Amerika bevindt? In deze infographic vind je nog 27 andere interessante feiten over Instagram.

De gebruiker

De statistieken zijn verzameld en visueel weergegeven in de onderstaande infographic van FameMass. Het zijn interessante cijfers waarin duidelijk wordt hoe populair Instagram vandaag de dag is. Zo blijkt dat maandelijks meer dan een miljard actieve gebruikers het platform bezoeken, dagelijks meer dan 500 miljoen gebruikers inloggen en 71 procent van de Instagram-gebruikers jonger is dan 35 jaar. Met name jongeren tussen 18 en 29 jaar zijn actieve gebruikers (59%), gevolgd door de groep 30 tot 49 jaar (33%).

Gebruik door bedrijven

Naast persoonlijke profielen telt Instagram meer dan 25 miljoen zakelijke accounts. En met succes. De engagement op Instagram is tien keer hoger dan op andere socialmediaplatformen. Meer dan 80 procent van de Instagramgebruikers volgt een zakelijk account. Door het volgen ontdekken gebruikers nieuwe producten en diensten. Instagram geeft bij 80 procent van de gebruikers de doorslag om een product of dienst wel of niet te kopen.

Ben je benieuwd naar alle feiten en cijfers over het gebruik van Instagram? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic met 30 feiten over Instagram.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.