Social media

Alles wat je moet weten over de LinkedIn (bedrijfs)pagina [infographic]

0

LinkedIn zit nog steeds in de lift. Wereldwijd zijn er momenteel 660 miljoen members geregistreerd en elke seconde komen er 2 members bij! Ondertussen verandert het platform van alleen een vacaturebank naar een kennisplatform. Heb je, of vertegenwoordig je als marketeer of communicatiespecialist een bedrijf, organisatie of school? Dan kun je een bedrijfspagina oprichten, een LinkedIn Page. Dé plaats om jouw organisatie een gezicht te geven en je volgers te inspireren.

Waarom je een LinkedIn-bedrijfspagina zou moeten hebben? Allereerst: je medewerkers kunnen zich koppelen aan deze pagina, waardoor anderen heel gemakkelijk contact kunnen leggen met jouw mensen. Het is ook dé plek om de stakeholders van jouw organisatie, denk aan klanten, businesspartners en potentiële sollicitanten, op de hoogte te houden van nieuws, vacatures, ontwikkelingen en trends.

Tot slot is het tegenwoordig ook een hygiënefactor: elke organisatie zou anno 2019 een LinkedIn-bedrijfspagina moeten hebben! En waarom ook niet? Het is gratis om een pagina aan te maken. En ook het organisch delen van content kost niets.

Bedrijven en scholen op LinkedIn

Even wat feitjes op een rij (bron LinkedIn):

 • Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 30 miljoen bedrijven vertegenwoordigd op LinkedIn.
 • Daarbij zijn ook 90.000 scholen vertegenwoordigd op LinkedIn.

Als jij nog geen bedrijfspagina hebt, of deze nog niet optimaal benut, vind je in de LinkedInfographic alle specificaties bij elkaar om de pagina goed neer te zetten.

Extra tip voor de achtergrondfoto

De achtergrondfoto (banner) is misschien nog wel het lastigste onderdeel van de bedrijfspagina. Let op dat deze afbeelding (als je van de gegeven specificaties uitgaat) maar voor ongeveer een derde zichtbaar is op je pagina. En, op diverse devices zeer verschillend wordt getoond!

Kijk vooral ook uit met het gebruik van te veel tekst in je afbeelding. Tot slot… met de achtergrondfoto kun je goed een volledig beeld geven van de producten, diensten en mensen van jouw organisatie. Heb je al eens aan een collage gedacht?

De volgende stap met de LinkedIn-bedrijfspagina

Het gaat in de LinkedInfographic natuurlijk vooral om het statische deel van de pagina. De stap die daarna volgt is het delen van relevante content voor jouw doelgroepen. We zien vaak dat LinkedIn ‘erbij gedaan wordt’, en daarmee doe je het platform écht tekort.

Vraag jezelf af: wie is jouw doelgroep en wat is relevant voor hen? Ga gedegen aan de slag en stel een strategie op waarin je doelstellingen en randvoorwaarden vastlegt.

LinkedInfographic 2019

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Nieuwe functionaliteiten voor de bedrijfspagina

In de afgelopen weken heeft LinkedIn een aantal aanvullingen gedaan op de bedrijfspagina. Je merkt hieraan dat LinkedIn nog steeds aan het doorontwikkelen is, wat natuurlijk een erg goed teken is! Niet alle wijzigingen zijn even spannend, maar de eerste is dat zeker wel. Een functie waar veel beheerders op zaten te wachten!

 1. Employee Notifications
  Een keer per week kun je als admin je medewerkers een notificatie geven van een nieuwe update op de bedrijfspagina.
 2. Celebrate team moments
  Een nieuwe medewerker in dienst? Je kunt deze nieuwe collega gemakkelijk welkom heten via je Company Page.
 3. Page Completion Meter
  Is je pagina nog niet compeet ingevuld? Dan krijg je daar vanaf nu actief aanwijzingen voor van LinkedIn.

Je vindt de wijzigingen ook nog allemaal terug in deze video.

Beheer je meerdere pagina’s? Vorige week zagen wij ook deze nieuwe toevoeging (zie afbeelding) in de homepagina. Waarin je een overzicht ziet van alle pagina’s die je beheert.
Overzicht pagina's

Deel je reactie & win [winnaars bekend]

Wat is jouw ervaring met de LinkedIn-bedrijfspagina? Wat zijn volgens jou de belangrijkste succesfactoren? Deel je reactie onder dit artikel en maak kans op 1 van de 3 posters van de LinkedInfographic op A1-formaat die we mogen verloten. We maken de winnaars op 14 november bekend.

En de winnaars van de infographic-posters zijn… Sanne van Mil, Reinder en Floris van Es. Gefeliciteerd!