Social media

Adverteren op Instagram: de basics [infographic]

0

Als Instagram nog geen deel uitmaakt van je social advertising-strategie, is het zeker de moeite waard om in adverteren op Instagram te duiken. In deze infographic vind je tips voor je eerste Insta-advertenties.

Wereldwijd heeft Instagram maandelijks een miljard actieve gebruikers. Voor bijna elke niche is wel een community (met bijbehorende hashtags) te vinden. Grote kans dus dat ook jouw doelgroep op Instagram zit. Denk niet alleen dat je millennials op the gram kunt bereiken – ook andere leeftijden zijn vertegenwoordigd. Zo zit 21 procent van de 50- tot 64-jarigen op Instagram.

Niet afhankelijk van het algoritme

Behalve dat je met je eigen account (kort door de bocht) je bereik laat afhangen van het algoritme, kun je ook advertenties plaatsen, in de tijdlijn of tussen Stories die gebruikers bekijken. Hiervoor heb je wel een business-account nodig. Niet alleen kun je dan advertenties inkopen, ook krijg je toegang tot je statistieken: heel waardevol!

Je eerste Instagram-advertentie

Internetmarketingbureau TechWyse maakte een infographic waarin ze alle typen advertenties laten zien, inclusief belangrijke informatie als formaten. Mis ook zeker niet de algemene tips voor je Instagram-advertenties. Dan ben je good to go om je eerste Insta-promoties te maken!

Infographic van TechWyse over adverteren op Instagram.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg de hele serie Infographic Day.