Social media

Het succes van LinkedIn in feiten & cijfers [infographic]

0

Of je nu zzp’er bent, in loondienst werkt of een eigen bedrijf runt, LinkedIn is een uitstekend platform om in te zetten voor zakelijke doeleinden. Het draait om netwerken, het delen van kennis en interactie. De site blijft zich ontwikkelen en nieuwe functies lanceren. Maar hoe populair is LinkedIn?

De LinkedIn-gebruiker

Deze vraag beantwoordt Social Pilot met de onderstaande infographic. Zij verzamelde feiten en cijfers over het gebruik van LinkedIn in het afgelopen jaar. Daarbij maken ze onderscheid in het type gebruikers, hoe het platform wordt gebruikt, interactie, het gebruik door bedrijven en advertenties.

De statistieken laten onder andere zien dat 36 procent van de gebruikers tussen 18 en 29 jaar is. De verhouding mannen-vrouwen is ongeveer gelijk. En een groot deel van de gebruikers bezoekt maandelijks het platform via een computer.

Interactie en betrokkenheid

Interactie staat centraal op LinkedIn. Wekelijks delen 3 miljoen gebruikers content dat op het platform is gepubliceerd. Ook reageren gebruikers massaal op berichten.

  • Wanneer je een bericht deelt dat met een vraag eindigt, heb je 50 % keer kans op interactie.
  • Wanneer je een foto toevoegt aan je bericht, verhoog je de kans op reacties met 98%.
  • Berichten die een link bevatten hebben een engagement van 200%.

Inzet door bedrijven

Ook veel marketeers zien kansen in het actief gebruiken van LinkedIn. Ruim driekwart van de marketeers zien het platform als een effectief middel om nieuwe leads te vergaren. Ruim 40 procent van de marketeers heeft klanten via LinkedIn verworven.

Benieuwd naar de andere statistieken? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Infographic met feiten en cijfers over LinkedIn.

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.