Content

10x populair: het succes van Bas Smit, male bias in teksten & engaging content

0

Wanneer heb je succes op social media? Niet als je veel likes hebt, maar als je volgers betrokken zijn bij je content. Iemand die dit goed in de vingers heeft, is Instagram-fenomeen Bas Smit. Maar ook voor zakelijke platforms gaat dit op. Nu er een benchmark is voor LinkedIn Company Pages, kun je kijken waar je staat.

Dit waren de populairste artikelen van februari!

1. Je Nederlands op peil houden: 22 fijne tips

Je Nederlands op peil houden is essentieel als je veel schrijft of veel teksten moet beoordelen. Wat zijn de go to-websites, tools en media op om de hoogte te blijven? Wouter van Wingerden verzamelde 22 grotendeels gratis adviezen voor een scherp taalgevoel en actuele taalkennis.

Nederlands op peil houden

2. Insta-succes: wat kun je leren van Bas Smit?

‘#influencersinhetwild’, ‘Father or Bought Her?’ en Q&A’s uit een badkuip. Als dit jou niets zegt, ben jij vast niet één van de 445.000 Instagram-volgers van Bas Smit. Waar hij heel sterk in is? Contentcategorieën.

instagram

3. Is bloggen nog relevant in 2020? 3 experts geven antwoord

We gaan massaal aan het vloggen en scrollen door Instagram alsof ons leven ervan afhangt. Hebben we nog wel de behoefte aan de blog zoals we die kennen? Hoe relevant is ‘de blog’ in 2020 nog? Kim Pot vroeg het aan drie experts.bloggen laptop

4. 36 SEO- & conversie-tips om de grote jongens te verslaan

Steeds meer sites en webshops verliezen de strijd tegen de grote jongens. Toch zijn er nog genoeg mogelijkheden om op bijvoorbeeld het SEO-vlak te winnen. Groot zijn heeft namelijk ook zijn nadelen.

SEO en conversie tips

5. Waarom bijna alle teksten vrouwonvriendelijk zijn

Olaf Geysendorpher laat zien hoe de man domineert in de Nederlandse taal. Hij zoekt uit waarom dat een probleem is, en wat we eraan kunnen doen. De meningen over dit onderwerp zijn nogal verdeeld, laten de reacties zien. Van “Zelden zoveel onzin gelezen in een artikel.” Naar “Wat een ontzettend interessant artikel weer.” Bij welk ‘kamp’ hoor jij?
vrouwonvriendelijke teksten male bias

6. Social media ❤️ psychologie: zo beïnvloed je gedrag

Er is in 2020 minder focus op cijfers en méér liefde voor social. Het draait om contentcreatie die ertoe doet, die positieve gevoelens opwekt en die sociaal is, waardoor volgers het gevoel hebben dat ze worden gehoord en erbij horen. Welke beïnvloedingsprincipes uit de psychologie kunnen jou daarbij helpen?

social media
7. 55 LinkedIn-bedrijfspagina’s onder de loep. Eindelijk een benchmark! [onderzoek]

Wordt 2020 het jaar van de LinkedIn (Company) Pages? Het ziet er wel naar uit. Zo zijn de laatste maanden verschillende nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de bedrijfspagina. Maar hoe weet je nu of jouw pagina het goed doet? Er was tot voor kort nog geen benchmark waarmee je je pagina kon vergelijken. Tot voor kort inderdaad, want in dit artikel vind je de cijfers.

Benchmark LinkedIn header

8. Trends in UX design: een compleet overzicht voor 2020

Wat brengt 2020 voor user experience design? Deze 8 trends wil je in de gaten houden. Zo komt er meer aandacht voor ethiek, vechten we ook met UX design tegen nepnieuws en worden designsystemen volwassen.

UX-designtrends user experience design trends 2020

9. Een like zegt niets, ga voor engaging content [5 tips]

“Een like is als een compliment van je moeder,” stelt Ashley Vinson van Facebook. “Het is goed bedoeld, maar vooral gemakkelijk en weinig zeggend.” De boodschap is duidelijk: het draait niet om likes, maar om binding met je volgers. Hoe zorg je voor content die van je volgers betrokken volgers maakt?

engaging content op social media

10. ‘Mensen hebben feedback nodig’ en andere leugens van de werkvloer

We geloven dat feedback de enige manier is om te groeien. Als je het niet graag krijgt, moet je je ego opzij leren zetten. Maar is feedback echt cruciaal om te groeien? Het blijkt een leugen van de werkvloer. En zo zijn er meer.Negen-leugens-werkvloer-recensieBen je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.