Social media

Zo gebruiken verschillende generaties social media [infographic]

0

Liken, swipen, tweeten, chatten en followen. Platformen als Facebook, Instagram en YouTube zijn niet alleen bij jongeren populair. Ook de oudere generaties maken er veelvuldig gebruik van. Toch zijn er verschillen in gebruik en behoeften tussen de generaties.

Onderzoek tussen de verschillende generaties

Animoto heeft onderzoek gedaan naar het gebruik en de behoeften van social media onder consumenten. Ze maakten daarbij de verdeling in babyboomers (geboren tussen 1944 en 1964), Generatie X (geboren tussen 1965 en 1979), millennials (geboren tussen 1980 en 1994) en Generatie Z (geboren tussen 1995 en 2015). Aan het onderzoek hebben 1.000 Amerikaanse consumenten en 500 marketeers deelgenomen. Een samenvatting van de resultaten zijn gevisualiseerd in de onderstaande infographic. De resultaten gaan over het gebruik en de behoeften onder gebruikers in de Verenigde Staten, maar dit maakt de infographic niet minder interessant.

Populariteit van socialmediaplatformen

In het onderzoek is onder andere gekeken naar het gebruik van de platformen onder de verschillende generaties. Daar komen geen verrassingen naar voren. Gebruikers van generatie Z zijn met name actief op YouTube, Instagram en Snapchat. De oudere generaties bezoeken regelmatig YouTube en Facebook. Instagram is voor jongeren het platform om merken te volgen, bij de oudere generaties is dat Facebook. YouTube is, zowel bij de jongere generaties als bij Generatie X, het platform met de meeste invloed op het maken van aankoopbeslissingen.

Grote rol voor video

Video speelt een belangrijke rol bij het aankoopproces. Van de gebruikers van Generatie X geeft 60 procent de voorkeur voor video om kennis te maken met een nieuw merk of product. En 52 procent van de gebruikers van Generatie X en 72 procent van de babyboomers zegt dat video nuttig was om een keuze te maken om wel of geen aankoop te doen.

Benieuwd naar de andere resultaten van dit social mediaonderzoek? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Zo gebruiken verschillende generaties social media [infographic]

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.