Content

10x populair: TikTok-algoritme, IKEA’s softijs-strategie & Hangouts-hangovers

0

TikTok maakte in juni bekend hoe het algoritme van het platform werkt. Handig om te weten als je je op dit platform stort. Vergeet ondertussen niet het verkeer naar je website te optimaliseren. Daarnaast is het ook de moeite waard om aandacht te besteden aan hóé je je werk doet. Het plannen van je content of het schrijven van mails bijvoorbeeld. Dit en meer lees je in de populairste Frankwatching-artikelen van juni.

1. IKEA en haar softijs-strategie: wat kun jij hiervan leren?

Is het goedkope ijsje of de hotdog na de IKEA-kassa’s voor jou een hoogtepunt van de winkeltrip? Grote kans dat je je die winkelervaring in z’n geheel dan positiever herinnert. Gebruik het ook voor je eigen organisatie: rond een transactie positief af en kies niet voor een standaard-bedankpagina.

IKEA
2. Grip op content: zo plan je overzichtelijk én blijf je flexibel

Het plannen van je content is een uitdaging. Je wil overzicht hebben, en dus vooruit plannen. Maar je wil ook ruimte overhouden voor creativiteit en spontane content. In dit artikel lees je hoe je daarin balans vindt.

content kalender

3. De 10 belangrijkste copywriting do’s en don’ts

Leuk schrijven is nog geen copywriting. Hoe schrijf je rake teksten die converteren? Dit zijn 10 do’s en don’ts die elke copywriter of tekstschrijver moet kennen.

Copywriting

4. Zoom-vermoeidheid & Hangout-hangover: 5 tips om het tegen te gaan

Het is nogal wat anders: een fysieke vergadering of digitale meeting. Jan merkte dat virtuele overleggen hem veel meer energie kosten en ging op zoek naar manieren om ‘videobelvermoeidheid’ tegen te gaan.

Zoom-vermoeidheid & Hangout-hangover: 5 tips om het tegen te gaan

5. 10 gratis tips voor meer verkeer naar je website & blog

Wat te doen als je blog of landingspagina niet zoveel bezoekers trekt als je had gehoopt? Je hoeft niet meteen geld te investeren, maar wel tijd.

10 gratis tips voor meer verkeer naar je website & blog

6. Zo overtuig je C-level beslissers [3 do’s en don’ts]

We vissen in dezelfde vijver als het gaat om de C-level beslissers die we graag willen overhalen. Deze beslissers zijn niet zo makkelijk te bereiken via de traditionele marketingkanalen. Hoe dan wel? Dat lees je in dit artikel.

vissen in dezelfde c-level vijver

7. Aandacht voor de aanhef & afsluiting van je e-mail

Je mailt wat af op een dag. Maar besteed je eigenlijk wel genoeg aandacht aan hoe je je mails opent en afsluit?

Aandacht voor de aanhef & afsluiting van je e-mail

8. Screaming Frog: 10 functies voor het optimaliseren van je website

Volgens Carlijn Beekmans is de SEO-tool Screaming Frog een echte aanrader. Ze behandelt in dit artikel 10 functies die je helpen je website te optimaliseren.

Screaming Frog website optimaliseren

9. Ilja Gort van wijnmerk La Tulipe: briljante marketeer?

Wijnboer Ilja Gort, van wijnmerk La Tulipe, laat zijn merkenbureau sommaties sturen naar iedereen die een afbeelding van een tulp op zijn of haar producten zet of zijn product met tulp aanduidt. Maar heeft dat echt zin, of is het vooral marketingtechnisch slim?

La Tulipe

10. Zo werkt het algoritme van TikTok

Net als andere social media werkt TikTok met een algoritme. Dit zorgt ervoor dat je een gepersonaliseerde ervaring hebt in de ‘For You feed’. Hoe werkt het TikTok-algoritme eigenlijk? En wat kun je doen om jouw feed nóg leuker te maken?

TikTok-algoritmeBen je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.