Social media

TikTok als marketingmiddel: de mogelijkheden op een rij [infographic]

0

Het is alweer 4 jaar gelden dat TikTok gelanceerd werd. Het lijkt wellicht korter, omdat je er het laatste jaar veel over hoort. Het platform is in die 4 jaar wereldwijd enorm gegroeid in populariteit en gebruik. Met name jongeren tussen 10 en 19 jaar weten hun weg inmiddels te vinden.

En hoe zit dat bij organisaties? Daar lijkt TikTok nog niet zo populair te zijn als onder jongeren. Het gebruik door marketeers blijft nog een beetje achter, zeker in ons land. Toch biedt de app voor merken en marketeers verschillende mogelijkheden, zeker als je organisatie zich richt op de jongere generatie.

Niet onbelangrijk om aan te stippen: TikTok ligt onder vuur vanwege privacy.

TikTok in een notendop

Om je in vogelvlucht kennis te laten maken met TikTok, heeft VizionOnline de onderstaande infographic ontwikkeld. De visual geeft je een samenvatting van het gebruik en de mogelijkheden voor jouw organisatie. Wist je bijvoorbeeld dat gebruikers dagelijks gemiddeld zo’n 45 minuten actief zijn? En dat 80 procent van de gebruikers de app gebruikt op een Android-telefoon?

Adverteren

Naast samenwerken met een influencer, biedt het platform ook mogelijkheden tot adverteren. De opties zijn momenteel nog niet uitgebreid, maar de verwachting is dat dit binnenkort wel het geval zal zijn. Op TikTok zijn er verschillende opties voor adverteren, zoals in feed-advertenties waarmee je advertentie in de newsfeed (tijdlijn) van een gebruiker te zien zal zijn. Ook kun je brand takeovers inzetten waarmee je specifiek een groep gebruikers met interesse in een bepaalde categorie kunt bereiken. Een creatieve optie is een hashtag challenge waarmee je in korte tijd meer engagement kunt creëren.

Wil je meer weten over het gebruik en de mogelijkheden van TikTok? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding om een groter exemplaar van de visual te bekijken.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.