Social media

6 tips voor een opfrisbeurt van je socialmediastrategie [infographic]

0

De zomerperiode is voor veel bedrijven een rustige periode. Benut jij deze tijd slim om een tussentijdse balans op te maken of om marketingdoelstellingen voor het laatste halfjaar bij te stellen? Ook naar je social media-activiteiten en -strategie kun je kritisch kijken. Zijn er verbeteringen nodig? In deze infographic vind je zes punten die je in deze opfrisbeurt niet mag vergeten.   

Update je socialmediastrategie

Of je nu een kort en bondig of een uitgebreid plan hebt geschreven: het kan geen kwaad om te kijken waar jouw onderneming nu staat wat betreft je socialmediastrategie en -doelstellingen. Pak daar ook de statistieken bij om te evalueren welke effecten je ziet in de afgelopen maanden. Deze statistieken bevatten nuttige informatie om in beeld te krijgen wat je het afgelopen halfjaar hebt bereikt. Wellicht kom je tot nieuwe inzichten of zie je dat je op een aantal punten moet bijsturen.

Het kan zijn dat je nog zoekende bent op het gebied van socialmediamarketing. Je hebt een plan en dat vind je al heel wat. En je ziet dat je met regelmaat een succesvol bericht post met een groot bereik of waar je leads uithaalt. Waar moet je op letten? Wat zijn de mogelijkheden? En wat kun je verbeteren?

6 aandachtspunten

Om je op weg te helpen heeft Shane Barker de onderstaande infographic ontwikkeld. Hiermee zorg je dat jouw plan alle belangrijke punten bevat en je focus helder wordt. Denk aan:

  • je socialmedia-doelstellingen,
  • je doelgroep helder voor ogen hebben,
  • concentcreatie, en
  • het optimaliseren van je social media-accounts.

Maar in de infographic vind je ook tips om je statistieken effectief te analyseren en mogelijkheden om samen te werken met influencers.

Klaar om de balans op te maken en plannen te maken voor het laatste halfjaar van 2020? Scrol dan naar beneden om de tips uit de onderstaande visual te bekijken en te evalueren.

infographic voor je socialmediastrategie.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.