Nieuws

10x populair: seasonal SEO, profielverrijking & de verbluffende cultuur van Netflix

0

Heb jij de dubbele verificatie voor LinkedIn al ingesteld? Deze instelling kan identiteitsdiefstal en onbevoegde toegang tot gevoelige informatie voorkomen. De meeste ‘hacks’ vinden namelijk plaats vanaf onbekende apparaten. Deze tip, en nog veel meer tips, vind je terug in de populairste artikelen van september.

1. Nieuwe LinkedIn-instellingen: waar moet je (nog steeds) op letten?

LinkedIn is volop in ontwikkeling. Naast dat het platform een redesign heeft aangekondigd (voor het eerst in 5 jaar), zijn ze ook bezig met het uitrollen van nieuwe instellingen. En ja: deze zijn zeker de moeite waard om eens in te duiken.

Je kunt bijvoorbeeld bepalen wie jou een bericht mag sturen. Weg met de gesponsorde berichten in je inbox!

LinkedIn instellingen header

2. Video’s bewerken met je telefoon: de 6 beste apps

Een pro-tip van Pelpina: gebruik meerdere apps om 1 video te maken. Dit klinkt omslachtig, maar je behaalt hierdoor wel het beste resultaat. Zelf gebruikt ze per video 2 of 3 verschillende apps. Bijvoorbeeld de basis-edit in Adobe Rush en daarna de video automatisch laten ondertitelen met MixCaptions.

Filmpjes inkorten, een logo toevoegen, muziekje erbij, ondertiteling: in dit artikel vind je de handigste apps voor videobewerking op je telefoon.

video app InShot

3. 5 voorbeelden van A/B-tests die je zelf op kunt zetten

Ben je een online marketeer en wil je graag zelf A/B-testen opzetten, zonder hulp van development? Eigenlijk kan iedereen een experiment opzetten. Zorg er alleen wel voor dat het voor jezelf en collega’s duidelijk is waarom je een experiment opzet. En voorkom dat je ‘experimenteert om het experimenteren’.

De tips en praktijkvoorbeelden in dit artikel helpen je op weg.

AB test

4. Opvallen op social media met deze 5 nieuwe features

Het afgelopen jaar zijn er een aantal mooie nieuwe features bijgekomen op social media. Zoals LinkedIn Live, Facebook Messenger Rooms en AR-lenzen in Snapchat. Gebruik deze nieuwe features als een boost in jouw social strategie en zorg voor meer zichtbaarheid op de kanalen.

Likes

5. Bereik meer met relevante nieuwsbrieven door slimme profielverrijking

Commerciële nieuwsbrieven worden maar weinig van kop tot footer gelezen door ontvangers. Zowel voor B2C als B2B verdwijnen mailings in de prullenmand omdat ze te lang zijn, te veel tekst hebben of niet responsief zijn. Zonde! Want deze nieuwsbrieven zijn vaak met veel aandacht en inspanning gemaakt.

Hoe zorg je ervoor dat jouw mailings níet in de digitale prullenbak belanden? Met name op het gebied van profielverrijking valt nog een wereld te winnen.

Duiven die over de stad vliegen.

6. Zo speel je met SEO in op seizoenseffecten

Seasonal SEO is op zijn simpelst uitgelegd verkeer dat significant wisselende volumes heeft over periodes heen. Hoe speel je met SEO in op deze seizoensinvloeden? Een belangrijke vraag nu we de warme vakantieperiode, oftewel komkommertijd, achter ons laten en doorstomen naar een seizoen vol feestdagen.

Seizoenen

7. In 10 stappen een overtuigende productbeschrijving voor je webshop

Het is bijzonder, maar waar. Er zijn veel webshops die de omschrijvingen bij hun producten niet optimaliseren. Of nog erger: omschrijvingen plaatsen die niet eens volledig zijn. Voor mij als consument is deze beschrijving, naast de reviews, een enorm belangrijke bron om mij te overtuigen.

Heb jij je productbeschrijvingen nog niet op orde? Pak dan dit artikel erbij en ga in 10 handige stappen succesvol aan de slag. Liever vandaag dan morgen!

productbeschrijving webshop

8. Kan het allemaal wat vrolijker? Grafisch ontwerp waar je blij van wordt

Maurice van Dinther: “Vind jij het tegenwoordig ook zo serieus allemaal? En wil je weten hoe je daar verandering in brengt? Bij gedragscommunicatie is het belangrijk dat je jouw boodschap niet alleen simpel, maar vooral ook aantrekkelijk over de bühne brengt. Met het juiste grafische ontwerp kun je jouw doelgroep net het extra zetje geven dat zij nodig hebben om de beoogde gedragsverandering te overwegen.”

Van zijn vijf tips voor grafisch ontwerp word je gegarandeerd blij. 😃

Bananen

9. De verbluffende Netflixcultuur: het succes verklaard

Hoe heeft Netflix het voor elkaar gekregen om in slechts een paar jaar uit te groeien tot wereldwijde marktleider? Eind 2019 had Netflix maar liefst 167 miljoen betaalde abonnees, wat voor een duizelingwekkende omzet van 5,5 miljard dollar heeft gezorgd. Wat kunnen wij hiervan leren? En wat heeft hun bedrijfscultuur hiermee te maken?

Bij Netflix geeft zelfs de secretaresse feedback aan de CEO. Dat wordt namelijk van haar verwacht.

Netflix

10. Zo voorkom je dat thuiswerkers je Google Analytics-data vervuilen

Thuiswerken levert voor marketeers die bezig zijn met analytics een uitdaging op. De gegevens van deze werknemers moet je natuurlijk uit je Google Analytics-data houden om vervuiling te voorkomen. Gelukkig zijn hier een aantal handige trucjes voor, die in dit artikel worden gedeeld.

Google AnalyticsBen je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.