Social media

LinkedIn Stories inzetten voor de promotie van je bedrijf? 5 tips [infographic]

0

Stories op social media. Het is een van de populairste functies op platformen als Facebook, Snapchat en Instagram. Maar wist je dat het zakelijke platform LinkedIn sinds dit voorjaar ook deze functie aanbiedt? In dit artikel vind je 5 interessante manieren om Stories in te zetten voor de promotie van je bedrijf of dienst.

Wat zijn Stories?

Wat zijn Stories ook alweer? Met deze functie deel je korte verhalen (vaak in de vorm van foto’s of video’s) op social media met je volgers. Niet ieder bericht is een verhaal, meerdere Stories kunnen samen ook een verhaal vormen. Deze berichten zijn maximaal 20 seconden lang en 24 uur beschikbaar. Daarna verdwijnen ze automatisch. Je volgers kunnen reageren op je Stories, maar die zijn niet zichtbaar bij je bericht. Je ontvangt ze in je privé-inbox.

Voorbeeld van LinkedIn Stories.

Momenteel zijn LinkedIn Stories alleen via de app te zien. In dit artikel lees je hoe je zelf LinkedIn Stories maakt.

Welke content is interessant?

Je zult als ondernemer of marketeer misschien niet direct ideeën krijgen om LinkedIn Stories in te zetten voor jouw organisatie. Toch zijn ze zeker interessant om te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld je expertise tonen of op een creatieve manier berichten delen.

Mocht je niet direct inspiratie hebben, dan kan de onderstaande infographic van SocialInsider je wellicht op weg helpen. In deze visual delen ze 5 manieren om LinkedIn Stories in te zetten voor jouw organisatie of merk. Denk bijvoorbeeld aan het delen van tips over je product, dienst of vakgebied of geef een kijkje achter de schermen. Deel een aankondiging van een nieuw product of geef juist een sneakpreview. Of organiseer een Q&A waarin je volgers vragen kunnen stellen en jij erop reageert.

Benieuwd naar alle ideeën om met LinkedIn Stories aan de slag te gaan voor jouw organisatie? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.