Content

Aanbevolen door onze auteurs: de 10 boeken die je in 2021 moet lezen

0

Het afgelopen jaar hebben we allemaal lang en breed de tijd gehad om eens met een goed boek op de bank te duiken. Zelf heb ik daar niet genoeg gebruik van gemaakt. Maar volgend jaar weer een nieuwe kans, toch? Welke vakliteratuur van 2020 moet je dan absoluut meenemen naar 2021? Auteurs en collega’s van Frankwatching geven je een aantal must-read boekentips.

 

1. Indistractible – Hoe je greep houdt op je aandacht en je eigen leven kiest

Nir EyalCover Indistractible – Hoe je greep houdt op je aandacht en je eigen leven kiest

Smartphones, en bijna alles wat daarop te vinden is, worden zo verslavend mogelijk gemaakt. Denk aan social media, games, apps… Dan is het niet zo gek dat je snel afgeleid raakt. Maar is dat wel écht de schuld van de hedendaagse technologie?

Die aandacht heb je volgens de schrijver van het boek helemaal zelf in de hand. En dus geeft Vincent Mirck je in deze recensie een aantal handige tips. Het is en blijft belangrijk om prioriteiten te stellen.

Om je doelen te kunnen halen, zul je destructieve gewoontes moeten aanpakken, zegt Vincent. “Maak tijd voor wat belangrijk is, pak het stuur en rijd linea recta richting het doel in je leven.” En zo raak je nooit meer afgeleid!

2. The age of influence – The power of influencers to elevate your brand

Neal Schaffer

Cover The age of influenceSocial media is in het afgelopen decennium een belangrijke marketingtool geworden. En nu staan we in het midden van een digitale transformatie. Als je niet meespeelt met het spel, lig je er als bedrijf snel uit.

Daarom is influencer marketing tegenwoordig zo belangrijk. Want hoe bereik je nog consumenten, als steeds meer mensen met ad blockers werken, geen TV-reclames meer kijken en over het algemeen immuun zijn geworden voor advertenties? Op deze vraag is volgens onze auteur Vincent van Brakel dit boek het antwoord.

Influencer marketing is about establishing relationships, turning fans into influencers and leveraging that influence to share your message in a more credible and authentic way. – Neal Schaffer

Het boek geeft je een praktische handleiding over influencer marketing. Zo blijf jij nog even in de race.

3. De CX-travelguide – Avontuurlijk handboek om aan de slag te gaan met Customer Experience

Nienke Bloem, Evelien van Damme & Karolien van der OuderaaCover De CX-travelguide

Er wordt veel geld gestoken in het aantrekken van nieuwe klanten. Maar de customer experience (CX) om de klanten die je al hebt te behouden, is volgens de schrijvers van dit boek nóg belangrijker.

Het creëren van zo’n CX-strategie wordt in dit boek beschreven als een avontuurlijke reis. Hierbij doorloop je vier stappen, van het bepalen in welke fase je nu zit, tot aan het draagvlak binnen je organisatie.

Bas Brouwer voegt hier in zijn recensie aan toe: “Met behulp van talloze voorbeelden, interessante quotes van CX-experts en handige templates, stappenplannen en checklists weten de auteurs van De CX Travel Guide de lezer op een laagdrempelige en creatieve manier mee te nemen op hun persoonlijke CX-reis.” Happy traveling!

4. Online invloed – Zo pas je bewezen gedragspsychologie toe voor betere online resultaten

Bas Wouters, Joris Groen

Cover Online invloedGedragspsychologie speelt een grotere rol in webdesign dan je misschien denkt. Je kunt nog veel meer halen uit je campagne, app of website als je hier rekening mee houdt.

In dit boek laten de schrijvers je zien hoe je je klant een subtiel duwtje in de goede richting geeft. Zo zorg je er uiteindelijk voor dat je je maximale conversie bereikt. In zijn recensie geeft Eric van den Berg je alvast drie slimme tips.

Ook mijn collega Annika was van dit boek onder de indruk.

“Dit vond ik echt een sterk boek,” liet ze weten. “Het boek past de invloed-principes van Cialdini en het model van B.J. Fogg toe op praktische situaties in online marketing. Het zit vol met voorbeelden die je direct kunt toepassen. Dingen waar je als bedrijf baat bij hebt om bij stil te staan, zodat de conversies op je website verhoogd worden.” Tijd om met psychologie aan de slag te gaan, dus.

5. De klantenergieke organisatie – Hoe klanten jouw organisatie positief kunnen laden

Sonja StalfoortCover De klant energieke organisatie

Hoe blijf je succesvol ondernemen, en weet je welke beslissingen je moet maken? Daar is volgens Sonja Stalfoort maar één antwoord op: klantfeedback. Want alléén als je luistert naar je klanten, kun je als organisatie succesvol blijven.

In het boek beschrijft ze een concreet stappenplan om klantfeedback te verzamelen. Van het in kaart brengen van bestaande klantkennis, tot aan het verzamelen van inzichten. Aan het einde van elk hoofdstuk word je zelfs getrakteerd op een checklist.

Liesa Carton geeft je in haar recensie alvast een voorproefje van het stappenplan. “Ik volg Stalfoort in haar liefde voor klantfeedback,” schrijft ze. “En terwijl alles rond succesvol ondernemen en customer experience vaak zéér vaag blijft, is zij erin geslaagd om een concreet stappenplan te maken.”

6. Databedreven marketing

Danny Oosterveer

Cover Databedreven marketingEr wordt enorm veel data over ons verzameld nu we zo veel online doen. Maar veel bedrijven doen daar niet eens zo gek veel mee. Terwijl je, als je je marketing en communicatie laat sturen door die data, veel gerichtere beslissingen kunt nemen.

Om te weten wat je nou moet met al die data, reikt de schrijver kennis en vaardigheden aan om dit te vertalen naar inzichten waar je écht iets aan hebt. Zo kun je alles halen uit je marketinginspanningen.

“Het boek staat bomvol stappenplannen, voorbeelden en tools waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast deelt Danny meer informatie over big data en de privacywetgeving, een issue waar veel databedreven marketeers tegenaan lopen,” zegt Chantal Schinkels in haar recensie. “Uiteindelijk zijn mensen belangrijker dan tools.”

7. Ik laat me niet gek maken – Het rustgevende boek over het brein voor mensen die te druk zijn

Rick van AsperenCover Ik laat me niet gek maken – Het rustgevende boek over het brein voor mensen die te druk zijn

Breinhygiëne is een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen. Want als je constant je hardloopschoenen-, wandelschoenen- én pantoffelbrein gebruikt, blijf je achter de feiten aanlopen en voel je je constant moe.

Met deze breinhygiëne ga jij in het nieuwe jaar afrekenen met energievreters en tijdlekkages. Zodat je tijd vrij kunt maken voor dingen die er écht toe doen. Maak daarom volgend jaar korte metten met kwijttijd, mistijd en verspiltijd.

Ook Kim Pot kwam dit bekend voor. “Herken je veel van deze tijdlekkages? Ik best wel wat en besefte toen ook dat ik echt veel (brein)tijd kwijt ben aan zaken die mij niet blijer gaan maken. Waar ik niet van ga groeien,” vertelde ze. “Dus ik hoop dat deze lekkages jou ook aan het denken zetten.”

8. Schrijf eens even normaal joh – Snel beter schrijven met glimlachgarantie

Rick Evers, Willem Verdaasdonk

Cover Schrijf eens even normaal joh – Snel beter schrijven met glimlachgarantieWil je stukken schrijven waarvan lezers hun ogen niet los kunnen rukken? Dat hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Of je nou mails schrijft, content voor je website of een sollicitatiebrief: iedereen schrijft wel eens wat. En we maken het onszelf vaak veel moeilijker dan het is!

Dit boek staat vol met praktische tips om je teksten krachtiger, simpeler en vooral met een beetje humor in te zetten. Zodat wie het ook leest in de ban is van jouw stukje tekst. Volgens Wouter van Wingerden “schrijfadviezen die er niet om liegen!”

In zijn recensie krijg je alvast 4×4 tips als voorgerecht, maar het echte hoofdgerecht serveren de schrijvers in het boek, zegt Wouter. “In een uurtje of twee duik je diep in alle lagen van aantrekkelijk schrijven voor klanten en andere waardevolle contacten. De 16 tips zijn er in werkelijkheid maar liefst 51, en ze zijn allemaal even nuttig.” Schrijven maar!

9. Video smart – Make smartphone videos like a pro

Pelpina Trip

Na tallozehow-to video’s (over video’s maken) heeft Pelpina haar tips gebundeld in een boek.Cover Video smart – Make smartphone videos like a pro Hierin lees je hoe je in vijf stappen mooie, professionele en effectieve video’s maakt met je smartphone.

Voor welk platform je ook video’s wil maken (Facebook, YouTube, Instagram (wat je ook nog weer kunt toesplitsen op Stories of Reels)), overal is aan gedacht. Van het formaat van de video’s, naar editing tools, tot aan zelfverzekerd op de video staan. Wat heb je nog meer nodig?

Volgens Vincent Mirck is het boek lekker praktisch ingestoken, zodat je meteen aan de slag kunt. “Geen lange lappen tekst over theorie, maar tips en suggesties die je meteen in de praktijk kunt brengen. Algauw zullen jouw handen jeuken om de rode knop van je mobieltje in te drukken en aan de slag te gaan.” Zorg dat jouw volgende video een hit wordt!

10. Customers are people too – Valuing the Human Touch in a Digital Customer Experience

Mark de Bruijn

Cover Customers are people too - Valuing the Human Touch in a Digital Customer ExperienceDe Customer Experience-markt is een van de snelst groeiende op de wereld. Want CX is niet langer een goede prijs of product, er komt emotie en vertrouwen kijken bij de gehele klantervaring. En om die ervaring te kunnen bieden, moet je je gaan focussen op de menselijke kant van CX.

Hoe gaat dat er dan uitzien in 2030? In dit boek word je meegenomen in de toekomst van CX. Denk aan retail spaces, 3D printers voor gepersonaliseerde items en duurzaamheid als belangrijk onderdeel van de klantervaring. En een groot deel daarvan zal wellicht door AI geregeld worden. Zie jij het al voor je?

Maar, zo zegt Kim Pot in haar recensie, “vergeet met alle technologie die beschikbaar is niet te dat we het allemaal doen voor mensen, met ieder hun eigen behoeften, wensen en emoties.” Dat is de belangrijkste boodschap van het boek. Want klanten zijn ook maar mensen, toch?

Genoeg leesvoer!

Kortom, dit jaar is er genoeg leesvoer gepubliceerd waar je op persoonlijk of professioneel vlak echt wat van op kunt steken. Er zijn natuurlijk dit jaar nog véél meer goede boeken uitgekomen. Mis je nog boeken in het lijstje? Laat ze dan vooral achter in de comments!

PS Bijna alle links naar boeken zijn affiliate-links.