Content

10x populair: updates bij Google, socialmedia-trends & content-optimalisatie

0

Google komt met een belangrijke update voor de zoekmachine. Ondertussen zijn veel website-eigenaren druk met de overstap naar Google Analytics 4. En wat zijn belangrijke trends op het gebied van social media en B2B-marketing? Dit – en meer – lees je in de populairste Frankwatching-artikelen van de maand november.

1. Google’s algoritme op de schop: ‘grootste verbeteringen ooit’

Waar beweegt de steeds slimmer wordende zoekmachine van Google naartoe in 2021? In dit artikel krijg je een inkijkje in de werking van nieuwe AI-technieken op de algoritmes én welke 4 ontwikkelingen de zoekresultaten komend jaar op zijn kop zullen zetten.

google

2. Dé socialmedia-trends voor 2021: we pakken de macht terug

Sjef Kerkhofs (mede-oprichter en eigenaar van DailyDialogues) schrijft elk jaar op Frankwatching over de belangrijkste socialmedia-trends. Dit jaar krijg je van hem geen lijstje met features, maar een overzicht met de focus op de maatschappelijke ontwikkelingen rond social media. Zo gaat het steeds minder over technische innovaties, maar over de gebruiker. En verschuift de macht van de techgiganten steeds meer naar diezelfde gebruiker.

Vrouw met barcodes op gezicht.

3. Overstappen op Google Analytics 4 [uitgebreid stappenplan]

Help, Google Analytics gaat flink op de schop! Wat moet je doen voor deze upgrade? Leon Korteweg (Online Marketing Consultant voor Hayona en trainer bij Frankwatching) geeft je houvast met dit uitgebreide stappenplan. Ook interessant is om de vele vragen van lezers (en antwoorden) te lezen onder het artikel. Veel succes met de overstap!

Een reactie op het artikel: ‘Ontzettend bedankt! Het artikel heeft het installeren een stuk makkelijker gemaakt.’

Google analytics

4. Belangrijke B2B-marketingtrends om in 2021 rekening mee te houden

Welke prioriteit geven B2B-marketeers aan investeringen in mensen, technologie en kanalen? 68% van de CMO’s verwacht komend jaar meer te investeren in marketingtechnologie. In dit artikel een vooruitblik op de B2B-marketingtrends voor 2021. Met: sales technology, hybride events, persoonlijke video en personalisatie.

5. Content-optimalisatie: zo wordt je ‘oude’ content nog waardevoller

Er is een manier om je doelstellingen voor contentmarketing (sneller) te bereiken, zonder steeds weer nieuwe content te creëren. Heb je al eens stilgestaan bij alle content die je in het verleden hebt geschreven? Zorg dat je een plan(ning) hebt voor de optimalisatie van oude content, anders laat je veel kansen liggen. Je leest er meer over in dit artikel van Rowena van de Vossenberg.

Een interessante vraag die bij de reacties wordt beantwoord: ‘Wat is nu handiger: (1) oude content verversen en niet opnieuw publiceren omdat ze dan vanaf nul zouden moeten beginnen in de zoekmachines of (2) oude content juist herschrijven en opnieuw publiceren vanwege freshness?’

copywriter historische content

6. Een bedrijf vol slimme mensen en toch niet succesvol. Hoe komt dat?

Als je heel eerlijk naar je eigen organisatie kijkt, kan die dan écht snel genoeg meebewegen met de veranderende klantwensen? Het maakt niet uit in welke markt je actief bent, in welke situatie je verkeert of wat je toekomstplannen zijn: elke organisatie heeft twee delen die optimaal moeten samenwerken op succesvol worden. De brains en de flow.

succesvol

7. Signalen dat jouw socialmediabureau een zooitje maakt van de LinkedIn-campagnes

Hoe weet je of jouw socialmedia-bureau goed werk verricht met je campagnes op LinkedIn? In dit artikel een lijst met 7 punten die regelmatig misgaan, waaronder conversiemetingen die niet goed zijn ingericht en het ontbreken van een biedstrategie. En wie is die A.J. toch?

LinkedIn-campagnes koffie valt om.

8. Het nieuwe werken in 2021: de creatieve kracht van het kantoor

Thuiswerken is weliswaar heel effectief, maar het slaat de creativiteit plat. Het maakt ook een einde aan toevallige ontmoetingen. Het goede nieuws is dat in 2021 creativiteit juist een nieuwe, heftige impuls zal krijgen in het bedrijfsleven. Hoe en waarom? Dat lees je in dit inspirerende artikel.

Het nieuwe werken in 2021: de creatieve kracht van het kantoor

9. Beeld op social media: wat werkt écht? [5 voorbeelden]

Hoe maak je visuele content die mensen laat stoppen met scrollen? Welk beeldgebruik vergroot de kans op conversie? In dit artikel vind je 5 tips én voorbeelden om met beeld op te vallen op social media.

Onderaan het artikel een reactie van Geertje met meer tips: ‘Naast TikTok en Reels, zou ik ook InShot, PicPlayPost en MoJo als apps aanbevelen. Mobiele content creatie-apps for the win!’

beeld stopppen scrollen

10. Timemanagement: op het juiste moment (n)iets doen

Je voorraad aandacht en energie is, voor kenniswerkers net zo goed als fysiek werk, eindig. Met thuiswerken is het voor sommige mensen lastiger om pauzes te nemen. Veel mensen gebruiken de weggevallen reistijd eerder als extra werktijd dan als kans om met een wandelingetje de dag te beginnen of af te sluiten. Uiteindelijk maakt dat doorwerken je minder productief. Dit artikel helpt je om even wat meer (n)iets te doen.

timemanagement thuiswerken

Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.