Content

Podcast beginnen? Met deze tips ben je up & running [infographic]

0

In de trein op weg naar huis, wandelend door het bos of op je balkon in het voorjaarszonnetje… Podcasts kun je de hele dag door luisteren. Dit laagdrempelige medium is steeds meer in opkomst. En het aanbod is divers, zeer divers. Noem een onderwerp en je vindt er een podcast over. Maar ook voor jouw organisatie of merk kan een podcast interessant en nuttig zijn. Heb jij ooit overwogen om te starten met een podcast? Bekijk dan dit handig naslagwerk.

Waarom starten met een podcast?

Podcasts kunnen een nuttige toevoeging zijn binnen jouw content- en marketingstrategie. Het is een laagdrempelige manier om je doelgroep te bereiken en jouw organisatie letterlijk een stem te geven. Ook zijn ze eenvoudig te delen via je website, social media en apps. Het trekt nieuwe klanten aan en kan bestaande klanten inspireren en een hechtere band krijgen met jouw organisatie.

Denk aan een interview met medewerkers binnen jouw organisatie, inspirerende ervaringen van klanten of een update van de laatste trends en ontwikkelingen. Naast kennisdeling en storytelling werk je ook aan de positie van jouw merk binnen de branche.

Je eerste aflevering ontwikkelen

Een podcast ontwikkelen hoeft niet ingewikkeld te zijn. En je hoeft er geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben. Maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Om goed van start te gaan helpt de onderstaande infographic van Business Financing je op weg. Zij hebben een handig stappenplan ontwikkeld waarmee je zorgt voor een goede voorbereiding, hoe je zonder problemen je podcast ontwikkelt en publiceert en hoe je jouw podcast het beste kunt promoten.

Ben jij om en wil je aan de slag? Scrol dan naar beneden om alle tips en tricks in de visual te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Infographic met tips over je podcast opnemen.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.