Infographic, How to

Succes op TikTok? Een handleiding voor ondernemers en marketeers [infographic]

0

Met wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers en in Nederland al meer dan 4 miljoen is TikTok een van de meest gebruikte socialmedia-platformen wereldwijd. Met name jongeren zijn fan van de app, waarmee je korte video’s kunt maken en delen. Als je als ondernemer of marketeer niet bekend bent met de app, is het soms moeilijk de mogelijkheden voor jouw bedrijf of merk te zien. Deze uitgebreide handleiding helpt je op weg.

Dansen, sketches, challenges, playbacken… Een rondje op TikTok levert ontelbare uiteenlopende berichten op. Maandelijks loggen wereldwijd zo’n 689 miljoen gebruikers in. Voornamelijk jongeren. Voor ondernemers en marketeers is TikTok dus een effectieve mogelijkheid om de jonge doelgroep te bereiken.

TikTok-tips voor ondernemers en marketeers

Om TikTok effectief in te zetten binnen jouw marketingcommunicatie-strategie helpt de onderstaande infographic je goed op weg. Deze visual is ontwikkeld door Zenbusiness. Zij zetten voor ondernemers en marketeers de mogelijkheden van platform TikTok op een rij om succesvol van start te gaan. Ook delen ze 9 belangrijke aandachtspunten en voorbeelden uit de praktijk.

De infographic staat vol met tips en tricks over de mogelijkheden om content te creëren en het opzetten van advertenties. Denk aan het ontwikkelen van tutorials van jouw producten en diensten, het delen van winacties en het opzetten van hashtags-challenges. Een populaire mogelijkheid om op TikTok in te zetten is influencer marketing. Door met een bekende TikTokker samen te werken, die past bij jouw bedrijf of merk, kun je jouw producten en of diensten op een positieve wijze bij de doelgroep onder de aandacht te brengen.

Dit is slechts een fractie van de tips & tricks die je kunt vinden in de onderstaande infographic. Wil jij succesvol van start met het platform TikTok? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.