Online marketing

Zo pakt Hartstichting marketing aan: CMO David Verschoor vertelt

0

De Hartstichting heeft een naamsbekendheid van 99%. Marketing lijkt dan een makkie. Of toch niet? In HelloMasters vertelt CMO David Verschoor over de marketingstrategie en -tactieken.

De Hartstichting is opgericht in 1964. Het doel? Hart-en-vaatziekten bestrijden en eerder opsporen, natuurlijk zeer bekend en belangrijk. Maar zijn brand awareness-campagnes dan nog nodig? Bij de Hartstichting werken 150 professionals, 75 daarvan werken in marketing. Een organisatie vol specialisten die impactgedreven zijn! Marketing zit in hun hart en nieren.

Wie is de CMO van de Hartstichting?

David Verschoor is sinds 2013 CMO bij de Hartstichting. Na meer dan 15 jaar in de telecom- en online wereld, maakte hij de overstap naar de NGO. Veel marketeers zijn purposegedreven, maar deze overstap hoor je niet vaak. Zijn motivatie hoor je in deze aflevering.

Een impactgedreven organisatie, hoe werkt dat dan in de praktijk? Jaren geleden was het traditioneel fondsenwerven en David heeft het radicaal omgegooid. Nu focussen ze vooral op pull-marketing, positieve benaderingen en full-funnel partnerships.

Komt het hart in het nieuws? Dan ziet de Hartstichting direct verkeer. Denk aan de Deense voetballer die een hartstilstand kreeg. Het zorgde voor een grote toename op de website aan geïnteresseerden.

Accepteer cookies

In deze HelloMasters podcast

David vertelt over:

  • de radicale verandering in de marketingstrategie
  • de voor- en nadelen van impactgedreven vs. omzetgedreven marketing
  • het ingewikkelde stakeholderlandschap en alles wat daarbij komt kijken
  • tips & tricks voor marketeers die de overstap willen maken naar NGO’s

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.