Content

10x populair: handige Chrome-extensies, opvallende tech-trends & problemen arbeidsmarkt

0

Pittige tijden op komst voor werkgevend Nederland, handige Chrome-extensies om slimmer en sneller te werken en opvallende tech-trends om in de gaten te houden. Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen artikelen op Frankwatching van september!

1. 15 handige Chrome-extensies om slimmer & sneller te werken

Je kunt het zo gek niet verzinnen, of er blijkt wel een Chrome-extensie voor te bestaan. Maar welke Chrome-extensies helpen je om slimmer, sneller of productiever te werken? Elsemieke verzamelde (en probeerde) alle tips voor handige Chrome-extensies van haar Frankwatching-collega’s en de favorieten vanuit de community.

Chrome logo op telefoon bij artikel over Chrome-extensies

2. Werkgevend Nederland krijgt een vet probleem [arbeidsmarkttrends 2022]

Welke arbeidsmarkt- en recruitmenttrends kun je verwachten voor 2022? Arjan biedt in dit artikel een vooruitblik. Hij voorspelt pittige tijden, dus je kunt maar beter goed voorbereid zijn.

Grafiek over werkzame beroepsbevolking, Dzjeng.

3. Ontstijg de massa met je nieuwsbrief! Zo doen HelloFresh, Nuud & 3 anderen

Wil je ervoor zorgen dat klanten ook op de lange termijn jouw nieuwsbrief willen blijven ontvangen? Wil je zorgen dat jouw mailings wél inspireren en motiveren? Doe goede ideeën op aan de hand van deze 5 voorbeelden van ijzersterke nieuwsbrieven.

4. Gartner voorspelt: 3 tech-trends om de komende jaren in de gaten te houden

NFT’s, digitale mensen en sovereign cloud: van welke technieken kun je de komende jaren verwachten dat ze mainstream worden? En welke trends zorgen voor die technieken? In dit artikel praat ik je bij over de nieuwe Hype Cycle for Emerging Technologies van Gartner.

Hype Cycle for Emerging Technologies 2021.

5. Neuromarketing & Snollebollekes: waarom van links naar rechts beter is dan andersom

Als je vanuit neuromarketing naar de Snollebollekes-reclame kijkt, geeft dat een fundamenteel inzicht waar Jaguar zich niet aan houdt, maar FedEx wel. En waarmee je zodra je dit weet jouw marketing nóg effectiever maakt. Tim Zuidgeest legt uit waarom je in een logo of reclame beter niet van rechts naar links kunt gaan.

Groen stoplicht met pijl naar rechts

6. Brein-hacks: doorbreek vaste patronen & werk efficiënter

Hoe zou je het vinden als je gelukkiger was, minder stress had, beter zou luisteren en vaker ontspannen zou zijn? En wat als je dat kon bereiken met een muntje, je duim, een elastiekje en een rode trui? Dus geen dagenlange retraite, dikke boeken bestuderen of een maanden durende coaching. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Maar toch zijn er brein-hacks waar je al veel resultaat mee kunt behalen.

Foto van een brein met twee artsen.

7. De 5 do’s voor storytelling op social media [+ voorbeelden]

Verhalen vertellen, dat doen marketeers graag. Sterker nog, als merk kun je eigenlijk niet meer aankomen zonder goed verhaal. Maar om met je verhalen op social media de harten van je publiek te veroveren, is er toch nog wel een vertaalslag nodig. Kevin deelt 5 do’s voor storytelling op social media, plus een aantal inspirerende voorbeelden.

Afbeelding bij artikel over storytelling op social media.

8. Hoe ProRail de transitie naar hybride werken aanpakt

Ook bij ProRail zorgde corona voor een versnelde kennismaking met thuiswerken en een versnelde ontwikkeling van de visie op ‘waar-je-werkt’. Maar hoe moeten we nu verder? In dit artikel delen Wendy en Paul hoe ze bij ProRail de transitie naar hybride werken aanpakken.

Wisselsporen bij artikel over transitie ProRail naar hybride werken

9. Focus je tijdens het schrijven op het juiste zintuig

‘Vacatureteksten, advertenties en blogs lezen vaak als een beleidsstuk van de overheid’, stelt Lars. Geen emotie en geen triggers. Het is juist van belang dat je teksten tot de verbeelding van je lezer spreken. Maar hoe zorg je daarvoor? Focus eens op zintuigen tijdens het schrijven.

Mevrouw die haar zintuig gebruikt tijdens het lezen.

10. 7 SEA-tactieken om je webshop een flinke boost te geven

Hoe genereer je met meer omzet? Goed gevonden worden is essentieel voor elke webshop, van groot tot klein. Deze 7 SEA-tactieken kunnen je helpen om je winkel een flinke boost te geven.

Dit was de top 10 van september! Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.