Online marketing

Marketing, budget & teams met Marcel de Groot, CCO Consumer bij VodafoneZiggo

0

VodafoneZiggo heeft de Marketing Company of the Year award 2021 gewonnen. Met veel plezier spraken wij met Marcel de Groot, Chief Commercial Officer Consumer over teams, marketingbudget, maatschappelijke verantwoordelijk, ad targeting en uiteraard zijn marketingloopbaan. Hij leidt een team van 1400 mensen waarin sales en marketing agile samenwerkt.

Ruim 5 miljoen mobiele en bijna 4 miljoen tv-klanten in Nederland. VodafoneZiggo is een megaspeler in de televisie-, internet- en telefoniemarkt. In 2017 ontstaan na een fusie van de Nederlandse takken van Liberty Global en Vodafone Group.

Wie is Marcel de Groot?

Marcel de Groot is CCO Consumer bij VodafoneZiggo. Hij startte als marketeer bij Nuon, en was toen nog een collega van mij. Na een korte pitstop bij Pon automotive werkt hij sinds 2008 bij Vodafone. Na de fusie staat Marcel aan het hoofd van het commercialteam.

Wat maakt VodafoneZiggo het beste marketingbedrijf van Nederland? Marcel vertelt praktisch en strategisch over cross functional teams en brand purpose. We bespreken ook vragen van HelloMasters-fans over bijvoorbeeld 3rd party data en sponsorships. Als kers op de taart legt Marcel uit hoe VodafoneZiggo haar marketingbudget inzet.

Wat inspireert hem als commercieel leider? “De constant veranderende omgeving waarin wij werken.“

Accepteer cookies

In deze HelloMasters podcast

Marcel de Groot vertelt over:

  • Samenwerken met grote contentkanalen als HBO en Formule 1
  • 8000+ marketingtools, hoe zet je martech goed in?
  • Businesswaarde van merkbekendheid en sponsorships
  • Waarom VodafoneZiggo niet meer zoveel focus legt op tv- en audio-marketingkanalen

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.