Social media

De interesses & voorkeuren van Generatie Z op LinkedIn [infographic]

0

Met de komst van Generatie Z op de arbeidsmarkt, is LinkedIn een interessant socialmediakanaal waarop deze generatie actief is. Voor LinkedIn een reden om in de voorkeuren en behoeften van deze jongeren te duiken. Daarvoor hebben ze data geanalyseerd van 78 miljoen Generatie Z-gebruikers op het platform. Wat vindt deze generatie interessant?

In Generatie Z vallen jongeren die tussen 1995 en 2010 zijn geboren. Ze zijn opgegroeid met internet en worden ook wel de digital natives genoemd. Ze zijn ambitieus, carrièregericht en willen zich aan merken binden die ze kunnen vertrouwen.

Netwerken, leren en onderzoeksdoeleinden

Generatie Z beschouwt LinkedIn als een betrouwbaar platform om berichten te plaatsen, via te communiceren en waarop ze relevante content kunnen bekijken en lezen. Ze zetten het platform graag in om te netwerken en voor leer- en onderzoeksdoeleinden. Ze zien voordelen in het gebruik van LinkedIn. Zo geeft 80% aan LinkedIn een handig platform te vinden om bedrijven en merken te volgen. En driekwart geeft aan dat de bedrijven en merken die ze volgen waardevolle content op hun LinkedIn-pagina plaatsen.

De jongeren uit Generatie Z gebruiken LinkedIn om te groeien in hun carrière.

  • Ze staan open om nieuwe vaardigheden te leren (74%),
  • ze willen succesvol zijn (73%), en
  • financiële zekerheid opbouwen (72%).

Betrokken & actief

De jongeren uit Generatie Z zijn, in vergelijking met andere LinkedIn-gebruikers, meer betrokken bij de branche waarin ze actief zijn. Ze zijn vaker actief in relevante LinkedIn-groepen en bekijken vaker vacatures en onderzoeken.

Wil je meer over de resultaten van het onderzoek naar de betrokkenheid van Generatie Z op LinkedIn lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Een samenvatting van de resultaten hebben ze gevisualiseerd in de onderstaande infographic. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. En lees hier meer over het onderzoek van LinkedIn.

Infographic met informatie over Generatie Z op LinkedIn.

Infographic met informatie over Generatie Z op LinkedIn.

 

Infographic met informatie over Generatie Z op LinkedIn.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.