Social media

Instagram Reels voor beginners: zo werkt het [infographic]

0

Socialmedia-platformen zijn continu bezig om functies te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen. Zo ook Instagram. Het platform introduceerde vorig jaar de functie Reels, dat veel overeenkomsten heeft met de app TikTok. Hoe populair is deze nieuwe functie van Instagram en welke potentie heeft die voor de toekomst? Hoe maak jij er gebruik van voor jouw marketingactiviteiten?

Wat is Instagram Reels?

Voor leken onder ons die nog niet zo bekend zijn met Instagram Reels, eerst een korte uitleg. Instagram Reels is een functionaliteit op Instagram waarmee gebruikers video’s met muziek kunnen opnemen en delen met hun volgers. Daarbij kan de gebruiker de video aankleden met verschillende effecten en objecten. Net als bij de functie Stories, gaat het bij Reels ook om korte video’s van maximaal 15 seconden. Maar bij Reels blijven de video’s zichtbaar, terwijl Stories na 24 uur verdwijnen voor volgers.

Hoe populair is Instagram?

Dat Instagram populair is, is geen nieuws. Het platform trekt maandelijks 1 miljard actieve gebruikers, waarvan 62% iedere dag inlogt en 42% zelfs meerdere keren per dag. Zo’n 500 miljoen gebruikers maakt iedere dag gebruik van de optie Instagram Stories.

Hoe werkt Instagram Reels?

Instagram Reels is een leuke optie voor gebruikers, maar biedt ook allerlei interessante mogelijkheden voor bedrijven en merken. Binnen contentmarketing krijgt video een steeds prominentere plek, zeker met het gebruik van social media. Met bewegende content trigger je eerder de aandacht van je volgers en bereik je een groter publiek. Tenminste, als je het goed inzet. De onderstaande infographic van Branex helpt je in 3 stappen op weg om gebruik te maken van Instagram Reels.

Wil je aan de slag met Instagram Reels of meer feiten en cijfers lezen over het gebruik van Instagram? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. Of lees meer actuele artikelen over Instagram.

Instagram reels infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.