Content

10x populair: Whatsapp-tips, trends voor 2022 en handige infographic-tools

0

December is de tijd van de lijstjes, terugblikken en vooruitblikken. Van Whatsapp-tips en socialmedia-tools tot online designtrends en de ontwikkelingen en trends in Analytics en B2B-marketing: dit waren de populairste artikelen op Frankwatching in december.

1. Ken je deze handige WhatsApp-functies al? [11 tips + 4 nieuwtjes]

Ondanks alternatieven als Signal en Telegram, is de kans groot dat je WhatsApp veelvuldig gebruikt. Maar ken en benut jij ook alle handige mogelijkheden van deze app? In dit artikel vind je 11 handige WhatsApp-tips en 4 nieuwe functionaliteiten. Er zit vast iets tussen wat je nog niet wist!

WhatsApp

2. 5 opvallende visuele trends voor social media in 2022

TikTok, Instagram, Pinterest en YouTube… Op veel socialmedia-platformen ligt de focus op visuele content. Kim Stolk maakt de balans op en deelt vijf visuele trends, waar we in 2022 écht niet omheen kunnen. visuele trends online kanalen (1)

3. In loondienst werken vanuit het buitenland? Handige tips voor een workation

Voor de coronapandemie leek een ‘workation’ alleen weggelegd voor zzp’ers. Maar als je in loondienst bent en vanuit huis kan werken, waarom zou dat dan niet in het buitenland kunnen? Onze Frankwatching-collega Alieke Ingerman pakte haar biezen om vanuit Spanje te werken. En dat kan jij ook! In dit artikel deelt ze haar tips.

Reisfoto ter illustratie van workation

4. 10 online designtrends voor 2022: van jaren ’50-fonts tot wiskunderuitjes

Net als op de catwalk van modeshows, zijn er in online design ook genoeg trends te signaleren. En als je ze eenmaal kent, zie je ze overal terug. Laat je inspireren door de online design-trends voor 2022.

Header bij artikel over designtrends.
5. Analytics in 2022: 4 ontwikkelingen & 4 trends met gevolgen voor jouw organisatie

“Browsers zijn collectief op ramkoers om third-party cookies definitief uit de wereld te helpen”, schrijft Leon Korteweg. Er staan online marketeers en web-analisten in 2022 ingrijpende veranderingen in Analytics te wachten. In dit artikel lees je hoe je jouw organisatie het beste kunt voorbereiden.

Web analytics trends 2022.

6. Crisiscommunicatie in 2021: de bloopers én successen

Crisiscommunicatie is een vak apart. Wie goed voorbereid is op crisiscommunicatie, zal de ‘boel’ vaak goed kunnen managen als er iets misgaat. Maar het gaat ook weleens mis. Bijvoorbeeld door gebrek aan ervaring. Hoe je het níet en vooral ook wél aanpakt, leer je van deze bloopers en successen in crisiscommunicatie van het afgelopen jaar.

microfoons crisiscommunicatie 2021

7. Instagramtrends in 2022: video, shopping & de metaverse

Instagram (of eigenlijk moederbedrijf Meta) heeft een druk jaar achter de rug. Het aantal nieuwe features was amper bij te houden. Zo werden Stories, Reels en Shopping flink uitgebreid. En er werd ook nog gewerkt aan de metaverse. Kirsten Jassies vat in dit artikel de laatste ontwikkelingen samen en kijkt vooruit op de Instagramtrends voor 2022.

Instagram account op smartphone

8. 10 socialmedia-tools om in 2022 te proberen

Weg met chaos en hallo overzicht! Ben jij voor het nieuwe jaar op zoek naar een socialmedia-tool om op één plek efficiënt al je socialmedia-kanalen mee te beheren? Dan zijn er veel verschillende opties om uit te kiezen. Gratis, of tegen betaling. Deze lijst maakt de keuze voor een tool iets makkelijker.

social media

9. B2B-marketeers opgelet: dit worden de trends voor 2022

Er is meer focus op data, het werven van mensen wordt lastiger en we gebruiken steeds meer tools die (eindelijk) geïntegreerd worden. Dit zijn de 5 trends in B2B-marketing die je in 2022 kunt verwachten.

Afbeelding bij artikel over trends voor B2B-marketeers .

10. Zo maak je infographics in een handomdraai: 8 handige tools

Goed, visuele content is op veel platformen een must. En met infographics vertel je in één afbeelding een heel verhaal. Handig! Maar hoe pak je dat aan? Met deze (grotendeels gratis) tools lukt het jou óók om een infographic te maken.

iemand die een infographic maakt op een computer

Dit was de top 10 van december en daarmee de laatste van 2021! Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.