Social media

10 socialmedia-tools om te proberen

0

Aan socialmedia-tools geen gebrek tegenwoordig. Benieuwd naar welke er allemaal zijn en wat je ermee kunt? In dit artikel vind je 10 tools waarmee je socialmediakanalen kunt monitoren.

Bedrijven als bol.com, Coolblue en Albert Heijn maken al veel gebruik van tooling en proberen hiermee de kansen van social media te benutten. Toch maakt ruim 20% van de bedrijven in Nederland nog geen gebruik van social media.

Nadat je alle kanalen hebt ingericht, is het van belang om je te richten op timemanagement. Effectief timemanagement zorgt niet alleen voor minder stress, maar zorgt er ook voor dat je tijd over hebt voor andere zaken. Socialmedia-tools kunnen je organisatie hierbij ondersteunen.

De voordelen:

  • Ze zijn een hulpmiddel voor het monitoren, versturen en inplannen van communicatie-uitingen.
  • Ze besparen tijd, omdat de communicatiemiddelen geautomatiseerd zijn.
  • Je kunt er pakkende content mee creëren. De tools bieden een grote scala aan creatieve voorbeelden en opties om content in te richten. Als je zonder tool een socialmedia-post plaatst, dan ben je beperkt qua opties die de socialmediakanalen zelf bieden.
  • Je creëert overzicht doordat alle accounts op één plek worden beheerd. Alle communicatiemiddelen en interacties van deze apps (Facebook, Instagram, Pinterest etc.) worden hier weergegeven.

Er bestaan gratis tools met veel functies, maar tegen betaling zijn de mogelijkheden nog groter. Hieronder deel ik 10 socialmedia-tools, samengesteld op basis van eigen ervaring, in combinatie met de ervaringen van anderen. Bronnen die ik hierbij heb gebruikt zijn: Websiteplanet.com, Buffer.com en Multifunnelmarketing.nl.

Coosto

Coosto zorgt ervoor dat meerdere socialmediakanalen samenkomen in één omgeving. Verschillende tabbladen met een stroom aan berichten, dat kan erg onoverzichtelijk zijn. Met deze tool kun je al deze kanalen in één overzicht beheren. Weg met chaos, en hallo overzicht! In Coosto wordt het overzicht handig weergegeven in een contentkalender.

Kosten en mogelijkheden
De tool heeft een betaald standaardpakket en 2 pakketten met extra opties. Om de tool te testen kun je een gratis demo aanvragen.

Coosto

Hootsuite

Hootsuite is een beheerplatform voor social media dat bijna elk aspect van de rol van een socialmediamanager omvat. Je kunt toffe inhoud samenstellen, berichten plannen, teamleden beheren en ROI meten. Met Hootsuite zit er door het gebruik van kolommen een structuur in de tabbladen. Je kunt de tool gratis gebruiken tot drie socialmedia-accounts.

Kosten en mogelijkheden
Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen: een abonnement voor één gebruiker tot een aangepast bedrijfsaccount dat geschikt is voor grote organisaties. Je kunt Hootsuite 30 dagen gratis proberen.

Hootsuite

Planoly

Met Planoly plan je foto’s in die op je telefoon staan. En als je ‘enable autopost’ activeert, wordt het bericht direct geplaatst. Een andere optie is dat je een melding krijgt op het gewenste moment van plaatsing, waarna je zelf het laatste zetje geeft om het te plaatsen.

Planoly is een Instagram-tool waarmee je makkelijk berichten kunt inplannen en kunt publiceren. In Planoly zie je direct je Instagram-feed zoals deze eruit komt te zien, waardoor je een mooi en uitnodigend account kunt maken. Ideaal dus om tijdens het publiceren andere taken te kunnen uitvoeren.

Kosten
Deze tool is gratis voor 1 socialmedia-account. Wil je meer, dan zijn er 3 verschillende pakketten met verschillende mogelijkheden. Je kunt de pakketten 7 dagen gratis proberen.

Planoly

Studio for makers

Studio for makers brengt alle hulpmiddelen samen die je nodig hebt om inhoud op een effectieve manier te plaatsen, te beheren, er inkomsten mee te genereren en te meten. Dit op al je Facebook-pagina’s en Instagram-accounts. Binnen Studio for makers kun je schakelen tussen alle Facebook- -en Instagram-uitingen. Dat kun je terugvinden bovenaan de pagina, bij de icoontjes van de kanalen. Met Studio for makers kun je ook profiteren van nieuwe functies en mogelijkheden voor het genereren van inkomsten als deze beschikbaar worden. Waar kun je aan denken?

  • Het bespaart tijd door berichten te plannen.
  • Je kunt story’s maken op je desktop.
  • Eén plek waar je kunt reageren op alle berichten.
  • Inzicht in statistieken.
  • Je hebt een lijst met rechtenvrije muziek.

Kosten
Deze tool is gratis.

Studio for makers

SocialPilot

Ook als bureau een socialmediabeheer-tool gebruiken? SocialPilot is een (betaalde) tool voor het beheer van social media voor teams én bureaus. Het is makkelijk in gebruik, zo laten de recensies zien. Ook deze tool heeft analyse- en rapportagefuncties en je kunt er dus handig in samenwerken.

Kosten en mogelijkheden
Je kunt gebruikmaken van verschillende abonnementsmodellen, gericht op verschillende gebruikers. Zoals 50 dollar per maand als je een klein team bent. Je kunt 14 dagen gratis gebruikmaken van de tool.

SocialPilot

Sendible

Sendible is de tool die ook helpt met versturen van blogs en links naar socialmediaplatforms. Je kunt er ook engagement mee beheren, zoekwoorden monitoren en contentsuggesties mee doen.

Kosten en mogelijkheden
Sendible heeft drie soorten abonnementen. Deze abonnementen kun je afsluiten per maand of per jaar (vanaf €24 per maand). Je kunt de tool 14 dagen gratis proberen.

Sendible

Sprout Social

Ook met Sprout Social kun je berichten plaatsen en monitoren, en je krijgt inzicht in statistieken. De tool richt zich op grote ondernemingen waarbij geld een minder grote rol speelt. Daar staat tegenover dat de tool bijvoorbeeld ook een CRM-systeem en media-afbeeldingen biedt.

Kosten en mogelijkheden
De tool biedt standaard, professionele en geavanceerde betaalde abonnementen aan. Je kunt Sprout Social 30 dagen gratis testen. 

Sprout Social

HubSpot

HubSpot is een CRM-platform dat je helpt om effectiever op te markt te komen en verkopen te genereren. Het biedt een combinatie van essentiële onderdelen, namelijk: marketing, verkoop en klantenservice. Het is één cloudbased platform waar digitale marketinginspanningen van een bedrijf kunnen worden ondergebracht. Denk naast social media ook aan e-mailmarketing.

Kosten en mogelijkheden
De tool biedt abonnementen voor starters, professionals en bedrijven.

Hubspot

Zapier

Zapier is een online platform waarmee je workflows kunt automatiseren door apps en services te koppelen. De automatiseringstool werkt met de zogeheten ‘Zaps’ die je helemaal opnieuw kunt maken. Deze Zaps kunnen verschillende apps en diensten aan elkaar koppelen om een ​​slimmere workflow te creëren, en je veel tijd te besparen. Het voordeel van deze tool is dat je niet meer in de gaten hoeft te houden wat er gebeurt op je website. Het verkeer en andere handelingen worden automatisch ingeladen.

Kosten en mogelijkheden
Zapier is gratis tot het gebruik van 100 Zaps. Daarnaast zijn er nog vier andere betaalde abonnementen met meer Zaps en gebruiksopties.

Zapier

Channable

Channable is een feedmanagement-tool waarmee je je feed kunt creëren, optimaliseren en exporteren naar een groot aantal vergelijkingswebsites. Ook kan er geëxporteerd worden naar affiliatie platforms en marktplaatsen. Je wil in je marketingstrategie je boodschap overnrengen met artikelen, podcasts, producten, diensten en video’s. Channable is de tool om daarbij te helpen. Het is een betaalde tool waarbij er verschillende pakketten te kiezen zijn.

Kosten en mogelijkheden
Dit is een betaalde tool, waarbij er verschillende pakketten te kiezen zijn.

Channable

Socialmedia-tools: kies wat past bij jou!

Dat waren de 10 tools voor het inrichten van jouw social media. Niet elke tool hoeft bij jouw bedrijf of merk te passen. Tools zijn ontstaan om werk uit handen te nemen en werknemers minder druk op te leggen. Past een betaalde tool of juist een gratis tool bij jou? Kijk vooral naar wat je wil bereiken en hoe je zo efficiënt mogelijk je tijd kan indelen. Welke tools vind jij passen bij jouw merk en werkzaamheden?