Loopbaan

Klik! Zo belangrijk is je profielfoto op LinkedIn [infographic]

0

Een andere baan, nieuwe opdracht of een uitnodiging van een nieuw contact. LinkedIn is voor professionals al jaren een waardevol platform op zakelijk gebied. Het is meer dan je online cv, want de mogelijkheden zijn veelzijdig. Denk aan het vergroten van je vind- en zichtbaarheid, het delen van kennis en het realiseren van afspraken bij potentiële klanten. Maar succes op LinkedIn is niet vanzelfsprekend.

Succes op LinkedIn begint met je profiel

Hoe zorg je dat je succes hebt op LinkedIn? Een belangrijk aspect is te zorgen voor een goed LinkedIn-profiel, waar je wat vertelt over jezelf, je skills, kwaliteiten en eerdere ervaringen. Over het toevoegen van een profielfoto zijn de meningen verdeeld. De een hecht er niet veel waarde aan, terwijl de ander het juist belangrijk vindt om een gezicht bij een naam te hebben.

Maar hoe belangrijk is een goede en professionele profielfoto? Om antwoord te krijgen op deze vraag heeft Passport Photos Online onderzoek verricht onder meer dan 200 HR-professionals, bedrijfseigenaren en managers, met interessante conclusies. Zo is 96% van de ondervraagden van mening dat een professionele profielfoto op LinkedIn vertrouwen wekt. 80% vindt dat een profielfoto van een kandidaat hen helpt om de persoon beter te leren kennen.

Een profielfoto wekt vertrouwen

Een profielfoto is dus belangrijk en wekt vertrouwen. Daarbij is het belangrijk dat je let op wat voor soort foto je plaatst op je LinkedIn-profiel. Want in het onderzoek geeft 70% van de respondenten toe dat ze een kandidaat hebben afgewezen vanwege hun profielfoto op het platform. Denk dus goed na of de foto die je wil gebruiken echt voor succes zorgt of dat het beter is om een nieuwe te laten maken door een professionele fotograaf.

Wil je meer lezen over het belang van een profielfoto op het platform LinkedIn? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day.